2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kaza mı, sabotaj mı ?

Mersin'de dün gece Tekfen Holding'e ait Akgübre Fabrikası'nın amonyak gazı borularında meydana gelen patlamayla ilgili olarak sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor. Polis ekipleri olay mahallinde bu yönde araştırma yaparken, Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, sabotaj dahil her türlü ihtimal üzerinde durduklarını belirtti.

Mersin Limanı'na gelen gemilerden Akgübre Fabrikası'nın hammaddesi olan amonyak gazının transferinde kullanılan boruda meydana gelen patlamayla ilgili soruşturma sürüyor. Bu sabah patlamanın olduğu bölgede inceleme yapan uzman ekipler, patlama sonucu etrafa saçılan sac parçaları üzerinde durdu. Parçalanan sac parçaları üzerindeki küçük delikler uzmanların dikkatini çekerken, sabotaj ihtimalini de kuvvetlendirdi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirten Mersin Emniyet Müdür Vekili Süleyman Ekizer, "Sabotaj dahil her türlü ihtimali değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Uzman ekiplerin bölgedeki incelemelerini sürdürdüğünü ifade eden Ekizer, "Şu aşamada patlamaya bir bombanın neden olduğunu ya da olmadığını söylemek mümkün değil. Patlamanın kesin nedeni yapılan inceleme sonunda belirlenecek. Tabi bu arada olay yerindeki deliller göz önünde bulundurularak sabotaj ihtimali üzerinde de duruluyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan, patlamayla ilgili soruşturma sürerken, patlamanın meydana geldiği borudan amonyak gazı sızıntısı da devam ediyor. Olayın hemen ardından vanalar kapatılarak, gaz transferi durdurulurken, borularda biriken gazın boşalıncaya kadar sızmaya devam edeceği ifade ediliyor. Diğer yandan, amonyak gazı sızıntısından etkilenenlerin sayısı ise 60'a yükseldi. Mersin Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 35, Toros Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 23 kişinin bu sabah taburcu edildikleri belirtilirken, Mersin Tıp Fakültesi'ndeki 2 kişinin ise tedavilerinin sürdüğü kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2005 Salı 16:01:15
Güncelleme :22 Temmuz 2005 Cuma 18:24:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?