4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kazakistan'ın limonu Erdemli'den

KAZAKİSTAN'IN LİMONUNU ERDEMLİ KARŞILAYACAK

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, kendisinin Kazakistanlı olduğunu hatırlatarak, ülkesinin limon ve narenciye ihtiyacının Mersin'in Erdemli ilçesinden karşılanması noktasında girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Mersin'de bu yıl 13.'sü organize edilen; 'TÜRKSOY Opera Günleri'ne katılmak üzere Mersin'e gelen TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Erdemli'de yapılması planlanan; 'Türk Dünyası Kenti' ile ilgili olarak incelemelerde de bulundu. İlçe girişinde Kaymakam İbrahim Özefe ve Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu tarafından karşılanan Kaseinov, daha sonra Kaymakamlık Hizmet Binası'na geçerek, burada Özefe ve Tollu ile görüş alış-verişinde bulundu. Erdemli Belediyesi ile TÜRKSOY tarafından geçtiğimiz günlerde ortaklaşa düzenlenen; 'Büyük Türk Buluşması' adlı etkinliği hatırlatan Kaseinov, söz konusu etkinliğe katılamadığını ancak oldukça güzel geçtiği yönünde bilgi edindiğini anlattı.

Erdemli'deki etkinliklerin sadece bununla sınırlı kalmayacağını sosyal, kültürel ve ekonomik alanda da değişik aktivitelerin hayata geçirileceğini açıklayan Düsen Kaseinov, kendisinin Kazakistanlı olduğunu hatırlatarak, bu noktada da ülkesinin limon ve narenciye ihtiyacının Erdemli'den karşılanması için girişimlerde bulunduklarını, bu konuda da en kısa sürede sonuç almayı beklediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Kaseinov, Kaymakam Özefe ve Belediye Başkanı Tollu ile birlikte Erdemli sahilinde Türk dünyasından gelecek olan heykeltıraşlar ve diğer sanatçıların yapacağı 'Türk Dünyası Kenti' ile TÜRKSOY'un katkı sunacağı 'Erdemli Kültür Merkezi yerinde de incelemelerde bulundu. Saim Göküş Parkı'nı da gezen Kaseinov, burada kurulu olan Yörük çadırında yöresel sıkma ayran yapılan çadırı ziyaret etti. Kaseinov, kadınlardan şişi alarak saç üzerinde bazlama ve börek pişirirken, çocukluğundan beri saç üstünde börek ve bazlama pişirmeyi çok sevdiğini dile getirdi.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov'un Erdemli'ye gelmesinin önemli bir gelişme olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise, "Bölgede yapacağımız; 'Türk Köyü Parkı' çalışmaları ile ilgili olarak TÜRKSOY ile ortak hareket edeceğiz. Erdemli'nin karakteristiğini inşa edip, çehresini değiştireceğiz. İnsanlar, Erdemli'ye hayran kalacak. Bunun yanında Türki Cumhuriyetleri ile limon alış-verişi yapacağız. Buna da TÜRKSOY ile birlikte öncülük edeceğiz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 18:02:04
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 18:49:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?