8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Kazayı milletvekili mi yoksa oğlu mu yaptı?

Faruk Gündem'e çarparak öldüren AKP’li Ali Er’in kaza anında direksiyonda oğlu Hasan’ın bulunduğu iddia edildi...

22 Temmuz seçimlerinde 6’ncı kez Mersin milletvekili seçilen Ali Er’e ait 06 ALA 96 plakalı otomobil, 28 Temmuz gecesi Soli kavşağı yakınında Mersin-Antalya karayolu üzerinde bisikletiyle giden 3 çocuk babası Faruk Gündem’e çarparak, ölümüne neden oldu. Sağ ön camı patlayan ve rot kırarak kaza yerinden yaklaşık 40 metre sonra durabilen araçtaki Milletvekili Er ile eşi Zeliha ve Bilkent Üniversitesi öğrencisi oğlu Hasan Er kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Milletvekili Er, kaza sonrası eşi ve oğlunu taksiyle Mersin Devlet Hastanesi’ne gönderirken, kendisi Mezitli Polis Karakolu’na gidip, otomobiliyle kaza yaptığını söyledi. Gazetecilerden kaçırılan, karakoldan arka kapıdan çıkarılan AKP’li Er’in alkol kontrolü de yapılıp, soruşturma dosyasına konuldu.

Sürpriz tanıklar

Polis ve savcılık, Milletvekili Er’in kaza yaptığı yönünde soruşturmayı yürütürken, kaza haberini televizyonlardan izleyen Mersin İl Jandarma Komutanlığı Davultepe Karakolu’nda görevli Başçavuş Olcay Gözübüyük, kendisinin ve bulundukları araçtaki askerlerin kazaya bizzat tanık olduğunu, otomobilin direksiyonunda milletvekilinin değil oğlu Hasan’ın bulunduğunu öne sürdü. Gözübüyük, jandarma er Yıldız ve 2 askerle birlikte 29 Temmuz’da adliyeye giderek, nöbetçi savcıya kazayla ilgili bilgi verdi.

Olayın seyri değişti

Gözübüyük, “Söz konusu 06 ALA 96 plakalı otomobil çok süratli bir şekilde bizim aracın sağından geçti. Yaklaşık 1-2 dakika sonra kaza yerine ulaştığımızda bizi hızla geçen aracın bisikletli birine çarparak ölümüne neden olduğunu anladık. Aracın direksiyonundaki kişi milletvekili değil, daha sonra ismini öğrendiğimiz oğlu Hasan Er’di” dedi. Jandarma Er Murat Yıldız da, kaza yapan aracın direksiyonunda Milletvekili Ali Er’in olmadığı yönünde ifade verdi.

Bu ifadeler kaza soruşturmasının seyrini değiştirdi ve soruşturma dosyasında Milletvekili Er tanık, oğlu Hasan ise şüpheli olarak yer aldı.

‘Kazayı ben yaptım’

Oğlunu kurtarmak için dokunulmazlık zırhını göz önünde bulundurup, aracı kendisinin kullandığını söylediği ileri sürülen Ali Er ifadesinde, “Eşim arka koltukta, oğlum ön koltuktaydı” dediği öğrenildi. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Milletvekilinin oğlu Hasan Er, otomobili babasının kullandığını söyledi.
vatan
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2007 Pazar 10:07:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?