4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kefenli, ampullü "zam" protestosu

KEFENLİ, ÇANLI, AMPULLÜ

ortada. Esnafın hali duman olmuş. Ama tüm bunlar kimin umurunda? Onlar boşalan hazineyi doldurmak için bu yıl da iğneden ipliğe zam yaptılar" dedi.

2009 yılında bütçenin 62,8 milyar TL açık verdiğini hatırlatan Mustafa Göktaş, söz konusu açığın 2010 yılında 50,1 milyar TL'ye yükseleceğinin öngörüldüğünü, bu sebeple de mevcut açığın art arda yapılan zamlarla kapatılmaya çalışıldığını ileri sürdü. Göktaş, "Bir de utanmadan, sıkılmadan; 'Her şey iyi ve güzel gidiyor' diyorlar. İyi olan ne? Benim cebimde para yok. Senin cebinde para yok. Milletin cebinde para yok. Kredi kartına sarılmış, olmayan parayı harcayıp geleceklerini ipotek altına alıyorlar. Bu borcu ödeyemeyince de intihar edip cinnet geçiriyor insanlar. Yokluk, açlık artıyor. Sokağa çıkıyoruz 10 işletmeden 6'sı kapalı" diye konuştu.

Elektrik zammını protesto etmek için ampulü kulaklarına taktıklarını, emeklinin halini anlatabilmek için de emeklilerin kefen giydiğini belirten Göktaş, kapanan iş yerleri için de esnafın elinde çan olduğunu anlattı. Göktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu çan, felaket çanı. Felaketin gelişini duyuyorlar. İnşallah gözleri kör olan, kulakları tıkalı olanlar bu halimizi görür ve iyileşme yoluna giderler." Yapılan açıklamanın göstericiler olaysız bir şekilde dağılarak, ÇETKODER Genel Merkezi'ne geri döndüler.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 13:19:00
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 13:46:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?