4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kelebeklerin dünyası görücüye çıktı

KELEBEKLERİN RENKLİ DÜNYASI

Kelebeklerin renkli dünyası, Mersin Üniversitesi'nde (MÜ) görücüye çıktı.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden son 15 yılda toplanan gece ve gündüz kelebekleri, üniversitede bu yıl 16.'sı organize edilen; 'Kültür ve Spor Şenlikleri' kapsamında düzenlenen sergiyle meraklısının beğenisine sunuldu.

'Kelebeklerin Renkli Dünyası' adı verilen ve 500'den fazla farklı türdeki kelebeklerden oluşan sergiyse; Çiftlikköy Merkez Kampusu Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde ziyarete açıldı. MEÜ Doğa ve Kültür Varlıklarını Koruma Topluluğu tarafından organize edilen sergiyi ise Topluluk Danışmanı ve MEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Hüseyinoğlu tarafından hazırlandığı bilgisi verildi.

Tamamen bilimsel amaçlarla toplanan ve öncelikle bölgelerin kelebek faunasını ortaya çıkartmak amacıyla bir araya getirilen örneklerin, Mersin'in Anamur ve Mut ilçelerinin farklı coğrafik alanlarında yürütülen arazi çalışmaları sonucunda toplandığı kaydedildi. Yapılan çalışmalar kapsamında Anamur'da 100, Mut'ta ise 111 gündüz aktif kelebek türü tespit edildiği hatırlatılırken, söz konusu bölgeler için de yeni kayıtlar ortaya çıkartıldığı kaydedildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda Entomolojik Araştırmalar Laboratuvarı'nda önemli seviyede materyal bir araya getirildiği ifade edilirken, bölgenin biyolojik çeşitliliğinin ortaya çıkarılmasına katkı sağlandığının altı çizildi. 19 Nisan'da kapılarını ziyaretçilerini açan sergiyi bugüne kadar üniversite öğrencilerinin yanı sıra Mersin'de faaliyet gösteren ilk ve ortaöğretim kurumlarından da çok sayıda öğrencinin ziyaret ettiği bilgisi verildi. Ziyaretçilere sergi aracılığıyla hem biyolojik çeşitliliği

yakından izleme fırsatı sunulurken, hem de doğanın çeşitli tehlikelere karşı korunması yönünde hassasiyetlere dikkat çekildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2010 Çarşamba 14:41:03
Güncelleme :28 Nisan 2010 Çarşamba 14:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?