8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Kemanla tanışmanın ilk heyecanı!

Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB) köylerde yaşayan çocuklara yönelik başlattığı konser dizisinin ilki, Toros Dağları'nın eteğindeki Arslanköy beldesinde gerçekleştirildi.

Arslanköy Yahya Aydın Lisesi'nde düzenlenen konser için sabahın erken saatlerinde kalkan öğrenciler, okul bahçesinde heyecanla MDOB sanatçılarını beklemeye başladı. Sanatçıları taşıyan otobüsün okulun bahçesine girmesiyle mutluluktan havalara uçan öğrenciler, köylerine gelen misafirleri dakikalarca alkışladı. Operayı sadece televizyonlardan duydukları kadarıyla bilen öğrencilerin heyecanları gözlerinden okunurken, okulun bodrum katında verilecek konser için öğrenciler sırayla içeri alındı.

Şehir merkezine 60 kilometre uzaklıktaki 1453 rakımlı Arslanköy'de ilk kez verilecek opera konseri için, öğrencilerin yanı sıra köylüler de okula geldi. Konserde; piyanoda Ahad Asker, viyolonselde Hakan Gürkan ve kemanda Nurten Yorgun yer alırken, tenor Fahri Önoğlu ve Ünsal Öztekin de birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Tenorların seslendirdiği eserleri ilk önce şaşkın bakışlarla izleyen öğrenciler, Piyanist Ahad Asker'in şarkı aralarında opera ile ilgili verdiği bilgilerden sonra şaşkınlıklarını bir nebze olsa atarken, yüzlerindeki şaşkınlık ifadesinin yerini de tebessüm aldı.

Konser boyunca sanatçıları şarkılarının bitiminde dakikalarca ayakta alkışlayan çocuklar, konser bitiminde çalınan 10. Yıl Marşı'nı hep bir ağızdan okudu.

Ayrıca, konser sonunda MDOB sanatçılarının anonsu üzerine, opera enstrümanlarına dokunabileceklerini öğrenen öğrenciler de adeta birbirleri ile yarıştı. Kimi öğrenciler piyanoya dokunabilmek için mücadele ederken, kimileri ise kemanı kullanmayı denedi. MDOB sanatçılarının da desteği ile enstrümanlara dokunarak, kullanmaya çalışan öğrenciler, daha sonra sanatçıları yine alkışlarla uğurladı.

Beldelerine ilk defa gelen opera ile ilgili görüşlerini dile getiren öğrenciler, operayı çok beğendiklerini ve bundan sonra da bu tür etkinliklerin düzenlenmesini istediklerini belirttiler.

Sanatçıları okulun kapısına kadar uğurlayan öğrenciler, el sallamayı da ihmal etmedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 13:53:09
Güncelleme :6 Ekim 2007 Cumartesi 13:55:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?