5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kendi icadıyla yollara düştü!

Mersin'in Silifke ilçesinde yaşayan Anadolu Lisesi öğrencisi Özgür Gökay, köy şartlarında kullanabileceği standartta bir araç yaptı.

Silifke ilçesine bağlı Meydan köyünde ikamet eden Özgür Gökay (16), köy yerinde kıt imkanlarla projesi ve imalatı kendine ait bir araç yaptı.

Gökay, eski bir motosikletin şanzımanı ile jeneratör motorunu kullanarak yaptığı otomobilin kasasını ise tamamen hurda parçalardan faydalanarak imal etti.

Otomobilinin gelişim aşamasının hala devam ettiğini belirten Küçük mucit Özgür Gökay, "Arabaları çok seviyorum. Bu sevgiyle yola çıkıp, bir proje hazırladım. Tamirci bir ağabeyimizin de yardımı ile tamamı el yapımı bir otomobil yaptım. Otomobilimin motor bölümünde jeneratör motoru, şanzımanında motosiklet şanzımanı kullandım. Şu an üstü açık olan aracımı geliştirip bir de kaporta yapacağım. Aracımın yapım ve geliştirme aşamaları tamamen bittiğinde patent başvurusunda bulunacağım" dedi.

Aracını şuan taşımacılıkta kullandığını da belirten Gökay, "Ailemi misafir gezmelerine götürüyorum. Köy yerinde bağ, bahçe işi çok olduğu için üretilen ürünlerin taşımasını yapıyorum. Köyde herkes benim bu aracı nasıl yaptığıma hayret ediyor. Bana ilk başlarda gülüyorlardı ama şimdi bana gülenlere ben gülüyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 15:56:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?