5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kendi işlerinin patronu olacaklar

KENDİ İŞLERİNİN PATRONU OLACAKLAR

Mersinli ev kadınları, kendi işinin patronu oluyor. Mersin Valiliği tarafından hayata geçirilen 'Mikro Kredi Projesi' kapsamında bin TL'lik kredi alan kadınlar, bir yandan kendi işini kurma noktasında ilk adımı atarken, diğer yandan da ekonomik özgürlüğüne kavuşup ailesini de geçindirmeye çalışıyor.

İl Özel İdaresi tarafından 2007 yılı Haziran ayında uygulamaya konulan 'Mikro Kredi Projesi' kapsamında, bugüne kadar 624 kadına toplam 624 bin TL'lik kredi verilirken, bu kadınların 44'ünün kendi işini kurduğu, 8'inin de kendilerine hiçbir bedel alınmaksızın tahsis edilen işyerlerinde, kendi işinin patronu olarak çalışma fırsatı sunulduğu bildirildi. Kredi kapsamında Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende; 22'si ikinci defa olmak üzere toplam 50 kadına daha kredi verildi. Törende ayrıca daha önce 'Mikro Kredi' kullanan Halime Ünler ve Ünal Çanlı adlı kadınlara KOSGEB tarafından küçük ölçekli iş kurma ve danışmanlık eğitimlerini başarıyla tamamladıkları gerekçesiyle 4 bin TL'lik girişimci desteği verildi.

Törende konuşan Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, 'Mikro Kredi Projesi'ndeki temel amaçlarının kadınların ekonomik anlamda gelir elde etmelerinin yanında kendilerine olan güvenlerinin pekiştirilmesi ve buradan yola çıkılarak kadınların hem aile, hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak bir konuma gelmelerinin sağlanması olduğunu söyledi. Vali Aksoy, projenin talep olduğu sürece sürdürüleceğinin altını çizerek, “Biz, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını istiyoruz. Bu noktada bin TL'lik kredi belki çok küçük görülebilir. Ancak aldığı krediyle kendi işyerini kuran ve bunu geliştiren kadınlarımız var. Biz de onlara gereken desteği vererek, farklı alternatifler sunmaya çalışıyoruz. İşini geliştirip, büyütmek isteyen kadınlarımız KOSGEB tarafından eğitime tabi tutularak, onlara girişimci desteğinden hibe desteği sağlıyoruz” dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SDYV) tarafından uygulanan 'Sosyal Riski Azaltma Projesi (SRAP)' kapsamında da kendi işini kurmak isteyen kadınlara gereken maddi desteğin verildiğini anlatan Aksoy, bu kapsamda 15 bin TL'lik bir kaynağın kadınlar için kullandırılması kararı alındığını hatırlattı. Bunun yanında KOSGEB'in de girişimci iş kadınlarına 40 bin TL'ye kadar kredi verebildiğine dikkat çeken Aksoy, 2010 yılında Mersin İl Özel İdaresi ile KOSGEB Mersin İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülecek çalışmalarla birlikte kadınlara iş kurma ve danışmanlık eğitimleri verileceğinin altını çizdi. Aksoy, “Krediyi alan ve kendi işyerini açan kadınlarımızın bir kısmı eşlerini yanlarında çalıştırmaya başladılar. Dolaysıyla kadınlarımız çok güzel örnekler ortaya koyuyor. Kredi almak için cesaret gösteren kadınları kutluyorum. İşini geliştirmek isteyen kadınlarımız için devletin bütün imkanlarını seferber edeceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.

KENDİ İŞLERİNİN PATRONU OLACAKLAR
KENDİ İŞLERİNİN PATRONU OLACAKLAR
KENDİ İŞLERİNİN PATRONU OLACAKLAR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2009 Salı 13:52:00
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 14:05:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?