5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kendileri küçük yürekleri büyük

Mersin'in Tarsus ilçesinde Sağlık Eğitim Vakfı (SEV) İlköğretim Okulu öğrencileri okulda yaptıkları pasta satışından elde ettikleri gelir ile satın aldıkları akülü aracı yürüme engelli öğrenciye hediye etti.

Öğrenciler, okulun Sosyal Hizmetler Komitesinin öncülüğünde her çarşamba günü yaptıkları pasta satışından elde edilen geliri bir hayır işinde kullanmak için okul yöneticilerine bildirdi.

Okul yöneticileri öğrencilerin bu isteğini Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına aktararak ihtiyaç sahibi engelli bir öğrenciye akülü engelli aracı hediye edeceklerini, bu konuda yardıma ihtiyacı olan bir engelli öğrencinin kendilerine bildirilmesini istedi.

Tarsus Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da daha önce tespit edilen ve müracaatı bulunan Yücel ve Naile Çeliktaş çiftinin 2 çocuğundan birisi olan Çukurova İlköğretim okulu 7-B sınıfında eğitim gören 14 yaşındaki Erkan Çeliktaş'ı önerdi.

3 bin TL tutarındaki akülü engelli aracının alınmasından sonra öğrenciler, Erkan Çeliktaş'ı okullarına davet ederek, akülü engelli aracını teslim ettiler. Daha önce annesinin kucağında okula gidip geldiğini söyleyen Erkan Çeliktaş bu hediyenin kendisine verilmesinin yaşamını kolaylaştıracağını belirterek, "Önceleri yürüyemediğim için evden çıkamıyordum ve çok sıkılıyordum. Şimdi ise istediğim yere gidebilirim. Öğrenci arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 17:35:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?