30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Kendilerini ihbar ettiler

Mersin'de, aralarında merkez ilçe Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile BDP İl Başkanı Musa Kulu'nun da bulunduğu 25 kişi, KCK operasyonlarını protesto için aynı suçu işlediklerini ileri sürerek kendilerini Cumhuriyet Savcılığı'na ihbar etti.

Büyükşehir Belediyesi önündeki bir sendikanın eylemine destek veren BDP'liler, buradan hazırladıkları dilekçeleri Cumhuriyet Savcılığı'na vermek için toplu halde Mersin Adliyesi'ne yürümek istedi. Ancak polis, grubun toplu olarak yürüyüşüne izin vermeyerek çevik kuvvet ekipleriyle caddeye barikat kurdu. Bu yüzden BDP'li yöneticilerle polis arasından bir süre gerginlik yaşandı. Yaşanan tartışmaların ardından BDP'liler küçük gruplar halinde Mersin Adliyesi'ne geldi.

Burada bir açıklama yapan BDP Mersin İl Başkanı Musa Kulu, polisin tutumunu eleştirdi. BDP olarak bu etkinliği Türkiye genelinde yaptıklarını kaydeden Kulu, başta milletvekilleri, belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri ile bazı partililerin KCK operasyonu adı altında gözaltına alınmalarını ve tutuklanmalarını kabul etmediklerini söyledi. Bu uygulamanın hukuki değil siyasi olduğunu öne süren Kulu, operasyonları protesto amacıyla aynı suçu kendilerinin de işlediklerini belirten dilekçeleri Cumhuriyet Savcılığı'na vereceklerini belirtti. 

Açıklamanın ardından aralarında BDP'li Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk ile İl Başkanı Musa Kulu'nun da bulunduğu 25 kişi, 'Anılan faaliyetler suç olarak kabul ediliyorsa ben de aynı suçları işledim. Kendimi ihbar ediyorum' yazılı dilekçeleri savcılığa vermek üzere adliye binasına girdi. Polis, adliye önünde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2011 Çarşamba 18:53:56
Güncelleme :30 Kasım 2011 Çarşamba 18:56:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?