4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kendilerini savunmayı öğrendiler

KENDİLERİNİ SAVUNMAYI ÖĞRENDİLER

2 yıl boyunca kendini savunma sistemi olarak öne çıkan 'escrima' eğitimi alan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları takdim edildi. Silahlı, bıçaklı ve her türlü fiziki saldırıya karşı kendilerini savunmayı öğrenen kursiyerler, törende küçük bir gösteri de sundu.

Bilal Erbatan ile Donanımlı Savunma Sistemleri (BEDSS) Spor Kulübü bünyesinde eğitim alan toplam 11 kursiyere; teknik, çalışkanlık, esneklik, azimlilik, denge ve sorumluluk gibi alanlarda göstermiş olduğu başarılardan dolayı takdirnameyle ödüllendirildi. Dünya Escrima Serrada Federasyonu Ortadoğu ve Türkiye Temsilcisi Bilal Erbatan gözetiminde çalışmalarını sürdüren kursiyerlerin ödül töreninde heyecanlı olması dikkatlerden kaçmadı. Kulübe bugüne kadar katkı sunarak destek veren kişi ve kuruluşlara da

onur belgesinin verildiği törende konuşan Bilal Erbatan, escrimanın her ne kadar bir sokak savaşı ya da sokak dövüşü olarak tercüme edilse de bir kendini savunma sistemi olarak öne çıktığını ifade ederek, amaçlarının da söz konusu sporu geniş bir kitleye yayabilmek olduğunu anlattı.

Escrima'nın gerek Türkiye'de, gerekse de dünyada hak ettiği noktaya çalışabilme adına önemli bir sorumluluk üstlendiklerini kaydeden Erbatan, "Buradaki her bir sporcu, bizim aynı zamanda da gönüllü bir elçimiz. Aldıkları eğitimle birlikte bu sporun yaygınlaşmasına kendilerince katkı sunacaklarına olan inancım tam. Ne kadar çok insanı salona çekip, onlara kendilerini savunmayı öğretebilirsek o kadar çok mutlu oluruz" dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Takdirname ve onur belgelerinin sunulmasının ardından BEDSS Spor Kulübü kursiyerleri, bıçaklı ve silahlı saldırıya karşı kendilerini nasıl koruyabileceklerini anlatan küçük bir gösteri sundu.

KENDİLERİNİ SAVUNMAYI ÖĞRENDİLER
KENDİLERİNİ SAVUNMAYI ÖĞRENDİLER
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 15:34:05
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 16:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?