4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kendisi yerine cenazesi geldi!

AİLESİNE SÜRPRİZ YAPMAK İSTEYEN UZMAN ÇAVUŞUN CENAZESİ GELDİ

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde Maltepe Cezaevi'nde görev yapan Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Zafer Kanat, eşi Gonca ve oğlu Berkant'a sürpriz yapmak için izinli olarak Mersin'in Silifke ilçesine gelirken geçirdiği trafik kazasında yaşamını yitirdi.

Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu anasınıfında okuyan 6 yaşındaki oğlu Berkant'ın bugünkü yıl sonu gösterisine katılmak üzere eşine haber vermeden İstanbul'dan yola çıkan Uzman Çavuş Kanat, Konya-Ankara karayolu Kulu Makas Kavşağı yakınlarındaki bir dinlenme tesisinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. Dinlenme tesisinde verilen molada sigara içmek için dışarı çıktığı anda bir kamyonun dinlenme tesisine girip tur otobüsüne çarpması sonucu kayan otobüsle yolculuk yaptığı araç arasında

sıkışarak hayatını kaybeden Kanat için eşinin memleketi olan Silifke'de tören düzenlendi. Aslen Uşaklı olan, 1990-2002 yılları arasında Silifke'de görev yapan 11 yıllık Uzman Çavuş Kanat'ın cenazesi, Bucaklı Mahallesi'ndeki eşi Gonca'nın ailesinin evinden alınıp Merkez Alaaddin Camii'ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazının ardından Kanat'ın cenazesi Silifke Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi. Cenaze törenine Kanat'ın Uşak'tan gelen ailesi, eşi, oğlu, akrabaları, İlçe Jandarma

Komutanlığı'nda görevli rütbeli personel ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Kanat'ın eşi Gonca ve yakınları sinir krizi geçirdi.

Gonca Kanat, eşinin izinli olarak geldiğinden habersiz olduklarını, acı haberi Silifke İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinden öğrendiklerini söyledi. Eşinin bugün oğulları Berkant'ın yıl sonu gösterisine katılmak üzere izinli olarak yola çıktığını ve bundan bilgisinin olmadığını anlatan Gonca Kanat, "Kazadan önce eşimle görüştüm ve nasıl olduğunu sorduğumda çok iyi olduğunu, ayın 21'inde de doğu görevini yapacağı yerin belli olacağını, 30'unda izne geleceğini söylemişti. Bize sürpriz yapmak için izinli

olarak geleceğinden habersizdik. O bize sürpriz yapıp buraya gelecekken biz gidip onun cenazesini aldık" dedi.

Kazayı öğrendikten sonra Konya'ya gittiklerini belirten acılı kadın, eşinin ölümüne neden olan kamyon şoförünün 17 yaşında ehliyetsiz olduğunu öğrendiklerini ve şikayetçi olduklarını söyledi.

Kanat'ın baldızı Gülcan Kale ise, "Eniştemin geleceğinden hepimiz habersizdik. Bize sürpriz yapıp gelecekmiş, ama acı haberi geldi. Kendisi gelemediği için de biz onu almaya gitmek zorunda kaldık. Eniştemin ölümüne neden olanlar hakkında da şikayetçiyiz ve hakkımızı sonuna kadar arayacağız" diye konuştu.

Aynı otobüste Kanat ile birlikte yolculuk yapan Ali Durmaz, şunları söyledi:

"Yolculuk yaptığımız otobüs Kulu'da yarım saatlik mola verdiğinde ben lavaboya gitmiştim. Lavabodan çıktığımda daha otobüse binmeden bu kaza meydana geldi. Bizimle yolculuk yapan Uzman Çavuş Kanat ise iki otobüs arasında sıkıştı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri müdahale yaptı ancak çok kan kaybettiği için orada hayatını kaybetti."

Ankara-Konya karayolunda bir araca çarptıktan sonra dinlenme tesisine giren kamyon, 3 otomobil ve 1 yolcu otobüsüne çarparak durabilmiş, çarpmanın etkisiyle sürüklenen otobüsün altında kalan Uzman Çavuş Zafer Kanat yaşamını yitirmiş, 10 kişi de yaralanmıştı.

AİLESİNE SÜRPRİZ YAPMAK İSTEYEN UZMAN ÇAVUŞUN CENAZESİ GELDİ
AİLESİNE SÜRPRİZ YAPMAK İSTEYEN UZMAN ÇAVUŞUN CENAZESİ GELDİ
AİLESİNE SÜRPRİZ YAPMAK İSTEYEN UZMAN ÇAVUŞUN CENAZESİ GELDİ
AİLESİNE SÜRPRİZ YAPMAK İSTEYEN UZMAN ÇAVUŞUN CENAZESİ GELDİ
AİLESİNE SÜRPRİZ YAPMAK İSTEYEN UZMAN ÇAVUŞUN CENAZESİ GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 15:21:05
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 15:40:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?