2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

'Kene 33' operasyonu

Mersin'de, organize suç örgütüne yönelik düzenlenen 'Kene-33' operasyonunda, ünlü bir otelin sahibi ve oğlu ile birlikte 17 kişi yakalandı.

Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer, düzenlediği basın toplantısında, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 10 ay süren çalışması neticesinde çok sayıda şahsa faiz karşılığı para vererek, şahısları değişik yollarla borçlarını ödeyemez hale getirip, önemli ölçüde mağdur eden ve mal varlıklarını ele geçiren bir aileye mensup şahıslara yönelik düzenlenen operasyonda, Mersin'in ünlü bir otelinin sahibi ve oğlunun da aralarında bulunduğu 17 kişinin yakalandığını söyledi.

Ekizer, 'Kene-33' kod adıyla düzenlenen operasyon kapsamında, 17 şüpheliyle birlikte 4 adet değişik çap ve markada tabanca, 229 adet tabanca fişeği, 5 adet şarjör, 1 adet ses kayıt cihazı, 21 adet telefon, 21 adet sim kartı, 2 adet vekaletname, 30 adet toplam 176 bin 700 YTL tutarında senet, 11 adet toplam 85 bin 895 YTL tutarında çek, 1 adet ipotek fotokopisi, 2 adet nüfus cüzdan fotokopisi, 9 adet tapi senedi, 1 adet laptop bilgisayar ve 2 adet mühürsüz araç plakası ele geçirildiğini belirtti.

Ekizer, operasyonla ilgili sürdürülen tahkikat çerçevesinde, suç örgütünün işlediği tespit edilen 29 olayla ilgili işlem yapıldığını, bu bağlamda 37 mağdur ve şikayetçinin ifadesi alındığını, 24 kişinin de bilgisine başvurulduğunu söyledi. İşlemleri tamamlanan 13 şüphelinin "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgüt kapsamında tefecilik yapmak, ölümle tehdit, zorla ve tehditle senet imzalatmak, bedeli ödenmiş senet ve çeki iade etmemek, kişi hüviyetinden yoksun bırakma, yaralama, silah teşhirinde bulunmak, tabanca ile ateş etmek ve yağma" suçlarından adliyeye sevk edildiğini ifade eden Ekizer, aralarında otel sahibi M.T. ve oğlu Ç.T.'nin de bulunduğu 11 kişinin tutuklandığını ifade etti.

Operasyon çerçevesinde 7 kişinin de firari olarak arandığını kaydeden Ekizer, 2003 yılından bu yana organize suç örgütlerine yönelik etkin mücadele ettiklerini belirterek, "Bugün yapılan operasyon, ilimizin en meşhur tefecisi olarak sayılan bir aileye yöneliktir. Yıllar öncesinden beri bunu yapmaktadırlar ve servetlerinin çoğunluğu tefecilik sömürüsünden elde edilmiştir. Kendilerini dokunulmaz gibi görmüşlerdir, bir çok hukukçuya danışıp, onları da istismar ederek faaliyetlerini yürütmüşlerdir. Artık bunlara dokunulabilir olduğunu hem kamuoyu, hem de tefecilikten mağdur olanlar bilmelidir. Tefecilikten mağdur olan insanlar hiç tereddüt etmeden, tehdit edilmiş, zorla senet imzalattırılmış, kaçırılmış ve pek çok çete faaliyetleri sonucu ruhsal dengesi bozulmuş insanların polise baş vurmasını istiyorum. Bunlar güçlü değildirler, güçlü olan devlettir, güçlü olan devletin güvenlik güçleridir. Bunların ortaya koymuş oldukları tehdit araçları sadece korkan insanlara geçerlidir. Müracaat ettikleri zaman mutlaka onlara elimiz ulaşacak ve kendileri koruma altına alınacaktır" dedi.

Öte yandan, operasyon kapsamında sürdürülen tahkikat sırasında, otelin eski sahibi N.K.'nın da mağdur olarak ifade verdiği öğrenilirken, tefeden dolayı borç alan mağdurun senedinin, mahkemece teyit edilmesi durumunda, tefecinin icra takibi yapamayacağı vurgulandı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 14:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol IP: 88.254.167.xxx Tarih : 27.12.2008 16:17:30

mersinde adım bası tefeci olmuş insanlar başılarına bela olur diye emniyete sığınmıyorlar caresizler