2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Keneye karşı mücadele sürüyor

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkan Vekili Hikmet Avşar, kentte sinekle mücadele çalışmalarının rutin olarak devam ettiğini, kenelere karşı da etkili biçimde ilaçlama çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Avşar, yaptığı açıklamada, vatandaşların sinekten rahatsız olmaması için devamlı olarak ilaçlama ve sisleme yaptıklarını ifade ederek, "Yerel yönetim olarak bu yıl da rutin ilaçlama çalışmalarımız, şehrin her tarafında devam etmektedir. Özellikle kene vakalarının ülke genelinde artmasından dolayı piknik alanlarında, parklarda, otların çok olduğu bölgelerde, belediye olarak ilaçlamalarımızı yapmaktayız. Otları temizleme çalışmaları devam etmektedir. Ancak vatandaşlarımız bu tür konularda daha duyarlı davranmalıdır. Herhangi bir olayla karşılaştığında şikayetlerini bizzat belediyemize bildirmesi, o bölgede yapılacak çalışmaların hızlandırılması belediyemiz tarafından yapılacaktır" dedi.

Avşar, kene konusunun büyük hassasiyet kazandığını, ilçede kara ve sivrisinek mücadelesini aralıksız sürdürdüklerini belirterek, "İnsanların tedirgin olmamaları ve olası keneye karşı mesire yerlerini ilaçladık. Keneye karşı ilaçlı mücadeleyi sürdüreceğiz. Gündemimizi meşgul eden kenelere karşı önlemimizi etkili biçimde aldık" şeklinde konuştu.

Tarsus Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, özellikle mezarlık, baraj, park ve mesire alanlarını ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 16:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?