2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Keneyle mücadele sürüyor

Silifke İlçe Tarım Müdürlüğü, kene ile mücadelede ikinci etap çalışmalarına başladı.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı'nın köylerde keneyle mücadelesi kapsamında Mayıs ayı içerisinde kene ile mücadele çalışması başlatan İlçe Tarım Müdürlüğü, 7-17 Temmuz tarihleri arası ikinci etap çalışmalarına başladı.

Silifke'nin tüm köylerine iki ayrı gruptan oluşan veteriner hekimlerle kene ilaçları dağıtan İlçe Tarım Müdürlüğü hayvanları ve hayvan barınaklarını ilaçlayıp, köylülerle bilgilendirme toplantıları düzenliyor.

Silifke ve köylerinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı taşıyan kenelere rastlanmadığını kaydeden İlçe Tarım Müdürü Yusuf Gün, yaptığı açıklamada, "Türkiye'de son günlerde görülen kene ısırmalarına karşı bölgemizde ilaçlama ve bilgilendirme çalışmaları başlattık. Tüm köylerimize ve hayvan barınağı bulunan her yere kene ilaçları dağıtıp bilgilendirme toplantıları yaptık. Belediye sorumluluk alanlarında bulunan yerler için de belediyelere konuyla ilgili yazılar yazdık. Birinci etap çalışmalarını Mayıs ayı içerisinde tamamladığımız kene ile mücadele çalışmalarının ikinci etap çalışması olan ilaç dağıtımını 17 Temmuz tarihinde tamamlamayı düşünüyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 14:38:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?