2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kent bilgi sistemi kuruluyor

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Kent Bilgi Sistemi'ni en kısa zamanda uygulamaya koyacaklarını belirterek, sistemin doğru kullanılması halinde belediye gelirlerinin yüzde 15 artabileceğini söyledi.

Yerel Gündem 21 Mersin Kent Konseyi, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Mersin İl Temsilciliği ile birlikte "Kent Bilgi Sistemi" konulu panel düzenledi. Yenişehir Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelin açış konuşmasını yapan Yerel Gündem 21 Mersin Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, Kent Bilgi Sistemi'nin, yerel yönetimlerin bir kentin ihtiyaçlarını doğrudan belirleyebilmesi, yapılacak yatırımlara sağlıklı kararlar verebilmesi, kente ve kentte yaşayanlara ait bilgilere ulaşılabilmesi alanlarında bir takım kolaylıklar kazandırdığını ifade etti.

Kent Bilgi Sistemi'nin belediyelerin kentsel yönetim ve denetimine destek olmak üzere tasarlanmış ve kentle birlikte yaşayan bir bilgi sistemi olduğunu belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, bu sistem sayesinde belediyelerin kendi birimleri ile diğer kurumlar arasında koordinasyon ve bilgi akışının hızlandığını kaydetti. Macit Özcan, sistemin vergilerde etkin denetim, alt yapı yatırımlarının iyi planlanması, kamu alanlarında illegal yapılaşmanın tespiti, trafik planlaması, ulaşım planlaması, planlı çöp toplama, amaç dışı arazi kullanımları, kaçak su kullanımı gibi birçok konuda yerel yönetimlere sonsuz rahatlık ve kolaylık sağladığını dile getirdi. Bu sistemin doğru biçimde kullanılması halinde belediye gelirlerinin yüzde 15 oranında artabileceğini vurgulayan Özcan, sistemi en kısa zamanda kullanıma sokacaklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 17:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?