4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kent Konseyi toplandı

KENT KONSEYİ TOPLANDI

Mersin Kent Konseyi, Mart Ayı Olağan Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Kentte hayata geçirilmesi planlanan proje ve çalışmaların ele alındığı toplantıda, Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli beldesinde yapılması düşünülen, ‘Akkuyu Nükleer Santrali’ne karşı ortaya konulacak eylem süreci de masaya yatırıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ‘Ulaşım Master Planı’ ve buna bağlı olarak hazırlanan ‘Hafif Raylı Sistem Projesi’, ‘Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi’ kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirildi. Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi bünyesinde yapımı bir süredir devam eden hastaneye yönelik olarak devlet kanalından aktarılacak ödenekle ilgili olarak da görüş alış-verişinde bulunuldu.

Burada konuşan Kent Konseyi Genel Sekreteri Nuri Özdemir, ‘Hafif Raylı Sistem Projesi’nin belediyenin mevcut imkanlarıyla yapılmasının mümkün olmadığına dikkat çekerek, bu kapsamda Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) söz konusu projeyi yatırım programına dahil etmesi gerektiğini, bu durumun sağlanabilmesi adına da Mersin’in 12 milletvekilinin desteğinin yanında kamuoyunun da baskı oluşturması gerektiğini vurguladı. Nuri Özdemir, Çukurova Bölgesi’nin yararlanabileceği uluslararası ölçekteki bir havaalanı projesinin de hükümet nezdinde bir an önce çözülmesi ve gerekli adımların da zaman kaybedilmeksizin atılmasını istedi.

Özdemir, “Gerek hafif raylı sistem, gerekse de uluslararası havaalanı ile ilgili olarak, yarın kentimize gelecek olan Ulaştırma Bakanı’na bir rapor sunulması kararlaştırıldı” dedi. Büyükeceli beldesinde yapımı gündemde olan ‘Akkuyu Nükleer Santrali’ ile ilgili olarak yüksek yargının ‘yürütmeyi durdurma kararı’ verdiğini hatırlatan Özdemir, “Kent Konseyi olarak bu konudaki duruşumuzu bozmadık. Nükleer santralin Mersin’de kurulmaması gerektiğini, çünkü turizmde hamle yapmak isteyen Mersin’de, nükleer santral kurulmasının büyük tezat oluşturacağını dile getireceğiz” diye konuştu.

KENT KONSEYİ TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2010 Perşembe 15:31:00
Güncelleme :25 Mart 2010 Perşembe 15:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?