4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kent Konseyi'nde yeni dönem

MERSİN KENT KONSEYİ'NDE YENİ DÖNEM

Mersin Yerel Gündem 21 Kent Konseyi'nde seçim süreci tamamlandı. Yeni dönemde konseyde hangi kurumdan kimlerin yer alacağıysa söz konusu seçimlerin ardından belli oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Kent Konseyi Olağan Genel Kurulu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen kongreye; Vali Yardımcıları Mustafa Ergün ve Ahmet Soley, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da katıldı. Genel kurulda yapılan konuşmalarda konseyin; kent yaşamında; kent vizyonunun, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerinin hayata geçirilmesi noktasında kurulduğu hatırlatıldı.

Mersin'e ve kentte yaşayanlara daha fazla refahın yanında sosyal ve kültürel olanaklar sağlanmasını amaçlayan Yerel Gündem 21 Mersin Kent Konseyi'nde yeni dönemde şu isimler görev yapacak; "Prof. Dr. Suha Aydın (Mersin Üniversitesi), Hulki Özel (Mersin Barosu), Prof. Dr. İbrahim Ekiz (Mersin Üniversitesi), Mehmet Ateş, (Ziraat Mühendisleri Odası), Kamer Gülbeyaz (Elektrik Mühendisleri Odası), Prof. Dr. Aytuğ Atıcı (Tabipler Odası), Aydın Kaynak, (İnşaat Mühendisleri Odası), Ahmet Ünal (Mersin Gazeteciler Cemiyeti), Semiha Tokatlı (İşçi Emeklileri Derneği), Hüseyin Cömert (Genel-İş Sendikası), Nuri Özdemir (Anadolu Basın Birliği), Ali Gülgen (Mersin Muhtarlar Odası), Gülemser Okyay (Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği), Ali Doğan (Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği) ve Abdullah Ayan (Avrupa Birliği Derneği)."

Öte yandan, Kent Konseyi'nde ayrıca Kadın Çalışma Grubu ile Gençlik Meclisi temsilcilerinin de doğal üye olarak görev yapacağı bildirildi. Kent Konseyi'nin önümüzdeki günlerde ilk toplantısını gerçekleştirerek, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Kent Konseyi Başkanı Macit Özcan'ın başkanlığında toplanıp, görev dağılımı yapması bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2009 Cumartesi 12:09:00
Güncelleme :14 Kasım 2009 Cumartesi 14:32:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?