4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kent protokolü bayramlaştı

MERSİN'DE BAYRAMLAŞMA

Mersin Valisi Hasan Güzeloğlu, Mersin'in büyük bir kent olduğuna dikkat çekerek, bu nedenle kenti yöneten ve kentte yaşayanların bu büyüklüğün farkına vararak, hem Mersin'i görmesi, hem de Mersin'i değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Mersin'de 'Ramazan Bayramı' kapsamında düzenlenen kutlamalara Vali Hasan Güzeloğlu ev sahipliği yaptı.

Kent protokolünün yanı sıra bazı milletvekilleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen bayramlaşmada objektiflere de samimi görüntüler yansıdı.

Kültür Merkezi Şeref Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğe Vali Güzeloğlu ile birlikte Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral İsmail Taylan, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, AK Parti Milletvekili Kürşad Tüzmen ve Ömer İnan, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Çobanoğlu, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın'ın yanı sıra kurum ve kuruluş temsilcilerinin yanında çok sayıda vatandaş katıldı.

 

"MERSİN, ÜLKEMİZİN ÇOK ÖNEMLİ VE DEĞERLİ BİR KENTİ"

Oldukça samimi bir atmosferde geçen bayramlaşmada gazetecilere açıklamalarda bulunan Güzeloğlu, bayramların; sevinci çoğaltan, mutlulukları paylaşan, milletçe bir ve beraber olunan günler olduğunu dile getirdi. Böylesi bir birlikteliği Mersin'de yaşamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını kaydeden Güzeloğlu, aynı zamanda da bu bayramın kendisinin de kentte geçirdiği ilk bayram olduğunu hatırlattı. Bir gazetecinin; "Peki nasıl bir Mersin görüyorsunuz şu anda?" sorusuna da Hasan Güzeloğlu, şu yanıtı verdi; "Tüm konuşmalarımda özellikle altını çizerek vurguladığım ve inanarak söylediğim gibi Mersin, ülkemizin çok önemli ve değerli bir kenti."

"HERKES KENTİN BÜYÜKLÜĞÜNÜN FARKINA VARMALI"

Doğu Akdeniz'in en önemli limanına sahip olan Mersin'in, 10 milyar dolar bir dış ticaret hacmini gerçekleştirmesinin yanında tarımsal alanda Türkiye'nin üçüncü büyük üretim değeri olarak da öne çıktığını vurgulayan Güzeloğlu, lojistik alanında sadece Türkiye'nin değil, Akdeniz'in olduğu kadar Asya ve Ortadoğu'nun en önemli lojistik altyapısına önemli bir destek sunduğunu dile getirdi. Güzeloğlu, kentte turizm alanında ortaya konulan projelerle Türkiye'nin Doğu Akdeniz çanağında önümüzdeki dönemde değerlendirilip, kullanılabilecek sahil bandı ve alternatifsiz bir turizm zenginliğine sahip olduğuna işaret etti.

Vali Güzeloğlu, "Sadece deniz turizmi değil, inanç, tarih, doğa, kültür ve sağlık turizmi olmak üzere çeşitlendirilebilir zengin bir turizm altyapısına sahip bir büyükşehrimiz Mersin. Gerçekten Mersin, büyük bir şehir. Bu nedenle kenti yönetirken ve kentte yaşarken herkesin, her kesimin ve her kişinin bu büyüklüğün ayırdına ve farkına vararak; hem Mersin'i görmesini, hem de Mersin'i değerlendirmesini istiyorum" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE KENTTE BAYRAMLAR ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK"

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşad Tüzmen ise, vatandaşların birlik, beraberlik, kardeşliğin böylesine yoğun olarak anıldığı bir günde kelimelerin anlamını tam yaşayarak ve yaşatarak bayram geçirmeleri dileğini dile getirdi. Tüzmen, önümüzdeki süreçte kentte bayramların çok daha güzel olacağını savunarak, "Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Mut ilçesindeki rüzgar enerji santralini açtığı gibi 'Tarsus-Kazanlı Sahil Projesi' ve uluslararası nitelikteki 'Çukurova Bölgesel Havaalanı Projesi'nin hayata geçirilmesiyle birlikte Mersin bir başka bayramı daha yaşayacak. Bizim için önemli olan bugüne kadar yapılan çalışmalarda el birliği ile herhangi bir şekilde parti ayrımı gözetmeksizin herkes üstüne düşen sorumluluğu yerine getirecek ve Mersin'in gelişmesini sağlayacak" diye konuştu.

MERSİN'DE BAYRAMLAŞMA
MERSİN'DE BAYRAMLAŞMA
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2010 Perşembe 16:45:02
Güncelleme :9 Eylül 2010 Perşembe 18:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?