3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Kermes büyük ilgi görüyor

Mersin'in Mut ilçesinde, Mut Çok Programlı Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencileri tarafından kermes düzenlendi.

Kermeste, 10/A telafi grubu öğrencilerinin, öğretmen Sevda Özbek rehberliğinde hazırladıkları kuklalar, minderler ve eğitici oyuncaklar sergilendi. Ayrıca, öğrencilerin hazırladıkları yiyecekler, konukların beğenisine sunuldu.
Çocuk Gelişimi Öğretmeni Sevda Özbek, oyunun, çocuğun zaman geçirdiği, sadece eğlendiği bir etkinlikten çok, onun en ciddi uğraşı olduğunu söyledi. Bu nedenle oyun araçlarının bu amaca hizmet edecek nitelikte ve kalitede olması gerektiğini vurgulayan Özbek, oyuncak yapımı dersinde çeşitli kuklalar, eğitici oyuncaklar ve çocukların yorulduklarında dinlenebilecekleri minderler yaptıklarını söyledi.

Çocukların çok ilgisini çeken ve onları güldüren kuklaların, onların öncelikle dil, duygusal ve sosyal gelişimlerini desteklediğini belirten Özbek, eğitici oyuncakların ise; benzerlikleri, farklılıkları kavrama, problem çözme, mantıksal çıkarımlar yapma, gruplara ayırma gibi birçok zihinsel işleve sahip olmalarını sağladığını ve çocukların bu yönde gelişimlerine büyük ölçüde katkı sağladığını söyledi.

Kermese katılanlara teşekkür eden Özbek, davetlilerin beğeni ve övgülerinin kendilerini çok mutlu ettiğini, yorgunluklarını unutturduğunu söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 13:27:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?