4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

KESK 14 yaşında

KESK'İN 14. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) 14. kuruluş yıldönümü Mersin'de de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Eğitim-Sen Mersin Şube Binası'nda gerçekleştirilen kutlama etkinliklerinde, Türkiye'deki sendikal mücadelenin tarihi ve KESK'in kuruluşu ve 14 yılda ortaya koyduğu eylemlilikleri içeren bir film gösterimi gerçekleştirildi. Verilen kokteylde ise hep bir ağızdan türküler söylenirken, halaylar çekildi.

Burada konuşan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet Antmen, konfederasyonun; emekçilerin kul anlayışından örgütlü topluma giden yolu açma ve geleceğe taşıma hedefli 100 yıllık mücadele tarihi üzerinden doğduğunu, 'Hak Verilmez Alınır' ilkesi üzerinden yürütülen fiili ve meşru eylem anlayışının yanında pratiğiyle de söz konusu mirası kararlılıkla geliştirdiğini anlattı. Antmen, "Sendikal hak ve özgürlükler mücadelemizde, sendikal haklarımız gün ışığına çıkarken, önemli kazanımlar da elde ettik. KESK, gücünü fiili ve meşru mücadeleden alır. Baskılara, zorlamalara ve yasaklamalara bu zeminden karşılık verir. Sermayeden ve devletten bağımsız duran KESK, emekçilerin birliğini ve ortak mücadelesini savunur" dedi.

Türkiye'de uluslararası düzeyde temsil edilen tek kamu emekçileri konfederasyonunun KESK olduğunu hatırlatan Antmen, konfederasyonun tarihinin aynı zamanda da baskılara boyun eğmeyenlerin tarihi olduğunu söyledi. Antmen, bu nedenle de kamu emekçilerinin işyerlerinden, sokaklarda kısacası hayatın her alanında uygulanan sermaye yanlısı politikalara, bu durumun oluşturduğu tahribata, savaşa, sömürüye ve her türlü ayrımcılığa karşı mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2009 Çarşamba 11:56:05
Güncelleme :9 Aralık 2009 Çarşamba 12:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?