5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

KESK'ten aramalara tepki!

Mersin'de bir grup sendikalı, İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından KESK Genel Merkezi'ne yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonu protesto ederek, gözaltına alınanların serbest bırakılmasını istedi.

İstiklal Caddesi üzerinde yer alan Eğitim-Sen Mersin Şube Binası önünde bir araya gelen grup, burada pankart açıp sloganlar atarak 111. Cadde'yi takip ederek Atatürk Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. 'Baskılar Bizi Yıldıramaz', 'KESK'e Uzanan Eller Kırılsın' şeklinde sloganlar atan göstericiler, Mersin Büyükşehir Belediyesi önünde yürüyüşlerine son vererek, burada ortak bir açıklama yaptı ve KESK Genel Merkezi'ne yönelik operasyonu kınadı.

Grup adına konuşan KESK Mersin Şubeler Platformu Sözcüsü Yılmaz Bozkurt, "Baskılara, sürgünlere, tutuklamalara tarihi boyunca göğüs geren KESK, kamu emekçilerinin haklarını savunmak için bedeller ödemiş demokratik bir mücadele örgütüdür. KESK, gerçek sendikadır. Gözaltına alınan arkadaşlarımız; toplum içinde tanınan, saygınlığı olan, adresleri belli sendikacılardır. Durum böyleyken baskınlarla gözaltına alınmalarının makul hiçbir açıklaması yoktur" dedi.

Yılmaz Bozkurt, konfederasyonda arama yapılırken savcı bulunmamasını da eleştirerek, söz konusu operasyonda kadın çalışmalarına ilişkin belgelere, örgüt içi yazışmalara, Başbakanlığın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile yapılan yazışmalara, konfederasyonun kadın üyeleriyle ilgili doğum izinlerine dahi el konulduğunu söyledi.

Arama yapan polislerin ne aradığını dahi bilmediğini ileri süren Bozkurt, "KESK'te suç unsuru bir şey bulunması mümkün değildir. KESK, yasal ve meşru zeminlerde kamu emekçilerinin hakkını savunan, gücünü sadece üyelerinden alan, kimseye diyet borcu olmayan demokratik bir örgüttür" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?