2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

KESK'ten zam eylemi

Mersin'de KESK'e bağlı kamu çalışanları, ücretlere yapılan enflasyon oranındaki zammı protesto etmek için maaş bordrolarını yaktı.

Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı önünde toplanan KESK üyeleri adına açıklama yapan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü, Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Recep Kara, "Türkiye sıcak bir yaz geçiriyor. Havaların sıcaklığına, siyasal gündemin yakıcılığı da eklenmiş durumda. Bir yandan Ergenekon iddianamesi, diğer yandan da parti kapatma davaları Türkiye'deki harareti artırıyor. Gazete ve televizyonlar her gün yepyeni haberlerle siyasetin gündemini belirliyor. Halkın gündeminde ise darbe planları ve AK Parti'nin kapatılmasından çok işsizlik, yoksulluk ve giderek artan hayat pahalılığı yer alıyor" dedi.

Türkiye'deki 2 milyonu aşkın kamu emekçisinin bugün zamlı maaşlarını aldığını hatırlatan Kara, "Hükümet, kamu emekçilerine yılın ikinci 6 ayı için enflasyon farkı dahil 3.9'luk zammı uygun gördü. Bu oran en düşük derecedeki kamu emekçisinin bordrosuna 30 YTL olarak yansıdı. En basit şekliyle ifade edersek, hükümet, kamu emekçilerine günlük 2 simit parası zam vermiştir" diye konuştu.

2008 yılı başından bu yana ayçiçeği yağında yüzde 48, elektrikte yüzde 44, bakliyatta yüzde 42, ekmekte yüzde 26, mazotta yüzde 25 oranında fiyat artışı olduğunu belirten Kara, "Bu tablonun sorumlusu toplu sözleşme ve grev hakkımızı tanımayan hükümet olduğu kadar, tüm çağrılarımıza rağmen toplu görüşme masasında hükümete boyun eğen diğer konfederasyonlardır. Bizler nema ve KEY adları altında yaşadığımız mağduriyetlerin de artık son bulmasını istiyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından KESK'e bağlı kamu çalışanları maaş bordrolarını yaktı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2008 Salı 16:29:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?