4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 36. yılı

KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NIN 36. YILDÖNÜMÜ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Konsolosu Oya Tuncalı, KKTC ile Türkiye'nin birbirine sarsılmaz ve kopmaz bağlarla bağlı olduğunu, iki ülke arasındaki gönül birliğinin de ebediyen devam edeceğine inandıklarını söyledi.

Konsolos Tuncalı, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 36. yıldönümü nedeniyle Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Genel Başkanı Vural Türkmen ile birlikte Vali Hasan Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Tuncalı, söz konusu harekatın başlangıç noktası olan Mersin'de günün anlam ve önemini belirten kutlamaların organize edilmesinin kendileri açısından bir 'onur vesilesi' olduğunu dile getirdi.

Tuncalı, Kıbrıs Türklerinin bugünlere gelmesinde, barış ve özgürlüğüne kavuşmasında en büyük destekçisinin de Türkiye olduğunu ifade ederek, "Kahraman Türk Ordusu'nun desteğiyle biz bugünlere geldik. Türk Ordusu'na, gazilerimize ve Kıbrıs Türk Mücahitlerini sonsuz şükran ve minnet duygularıyla anıyor, bu uğurda canlarını feda etmiş şehitlerimizi de rahmetle anıyoruz" dedi.

KKTC ile Türkiye'nin sarsılmaz ve kopmaz bağlarla birbirine bağlı olmasının yanında her iki ülke arasında güçlü bir gönül birliği olduğuna işaret eden Tuncalı, bunun da ebediyen devam edeceğine inandıklarını söyledi. Oya Tuncalı, Temmuz ayı sonu itibariyle KKTC Mersin Konsolosluğu görevinden ayrılarak ülkesine geri döneceği bilgisini de vererek, kentte görev yaptığı sürece kendisine katkı ve destek veren tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür etti.

Ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti dile getiren Vali Hasan Güzeloğlu da, 36 yıl önce Mersin kıyılarından başlayarak KKTC'deki Türklerin varlık mücadelesinde karşılıklı olarak ortaya konulan iradenin, bugün de aynı şekilde daha da güçlü olarak devam ettiğini söyledi.

Kıbrıs'taki Türklerin varlığının, Türkiye açısından hayati önem taşıdığını vurgulayan Güzeloğlu, şöyle konuştu: "Bu kararlılık geçmişte olduğu gibi bugün de ortaya konuluyor. Kıbrıs'ta adil bir barış ve kalıcı bir çözüm sağlanıncaya kadar Türkiye'nin Kıbrıs halkına olan açık desteği ve sevgisi hep devam edecek."

Kıbrıs Barış Harekatı'nın Mersin açısından ayrı ve özel bir yeri olduğuna dikkat çeken Güzeloğlu, Kıbrıs Türklerinin can güvenliğinin sağlanması adına kentin kıyılarında 'barış' adına başlatılan harekata kent insanının canlı olarak tanıklık ettiğini, bunun da haklı bir gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Mersin'deki hizmetleri nedeniyle Konsolos Oya Tuncalı'ya teşekkür eden Hasan Güzeloğlu, Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit düşenlere Allah'tan rahmet dileyerek, gazilere ve harekata katılanlara da şükranlarını sundu.

KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NIN 36. YILDÖNÜMÜ
KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NIN 36. YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2010 Cuma 12:47:05
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 14:16:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?