3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümü

Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, 1974 yılında gerçekleştirilen 'Kıbrıs Barış Harekatı' ile birlikte adada barışın hakim kılındığını söyledi.

Kıbrıs Barış Harekatı'nın 34. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Konsolos Yardımcısı Zalihe Mendeli, Kıbrıs Mücahitler Derneği Temsilcisi Çetin Serezli ve Kıbrıs-Türk Kültür Derneği Mersin Şube Başkanı Bilge Tatver, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik'i makamında ziyaret etti.

1974 yılında gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın önemine dikkat çeken Büyükçelik, "Anavatanın, yavru vatana sahip çıkması sonucunda, o yıldan bu yana Kıbrıs topraklarında barış hüküm sürüyor" dedi.

Mersin'in KKTC'ne en yakın il olduğu için ayrı bir öneme sahip olduğunu da belirten Büyükçelik, "Her zaman Kıbrıs'ın yanındayız. Mersin olarak, Türkiye olarak desteğimizi devam ettireceğiz" diye konuştu.

Kıbrıs Mücahitler Derneği Temsilcisi Çetin Serezli de, Mersin'in Kıbrıs Barış Harekatı'nın odak noktası olduğunun altını çizerek, bu nedenle KKTC'nin Mersin'den kopamayacağını söyledi. Serezli, KKTC'nin ikinci milli bayramının da Kıbrıs'ın fethi olduğunu ve bu yıl da söz konusu fethin 438. yıldönümünü kutlayacaklarının belirterek, "Biz 438 yıldır örf, adet ve geleneklerle orada varlığımız sürdürmekteyiz. Bir üçüncü bayramımız ve halen kutlamaya devam ediyoruz Kıbrıs'ta cumhuriyetin kurulmasıyla noktalanan Türk Mukavemet Teşkilatı'nın (TMT) 50. yılının kutlanmasıdır. Biz eski TMT'ciler ve mücahitler olarak Kıbrıs Türk halkına Anavatanın yardımıyla bir cumhuriyet temin ettik. Bu cumhuriyeti bizim kuşak olarak üzerine titriyoruz ve yaşatmak niyetindeyiz" ifadesini kullandı.

KKTC'nin gerek iç, gerekse dış güçlerin kuşatması altında olduğunu savunan Serezli, "Bugün Kıbrıs, tek çatı altında birleştirilmek isteniyor. Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) tarafından Kıbrıs'ın birleştirileceği söyleniyor. Kıbrıs Türk halkı, buna 'Hayır' demiştir ve 'Hayır' demeye de devam edecektir" diye konuştu.
KKTC Mersin Konsolos Yardımcısı Zalihe Mendeli de, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 34. yıldönümü kutlama etkinlikleri kapsamında Kıbrıs'tan bir heyetin Mersin'e geleceğinin bilgisini vererek, Mersin ve Silifke'de düzenlenen kutlama etkinliklerine katılım göstereceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Mendeli, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik'e 1958 yılında dönemin Türk Özel Harp Dairesi tarafından TMK'ya verdiği sembolün yer aldığı bir şilt takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 14:33:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?