9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kıckboks'un kalbi Mersin'de atacak

Mersin Mohikan Spor Kulübü, dünyaca ünlü sporcuların da katılacağı Cumhuriyet Kupası Kickboks Turnuvası düzenliyor.

Mersin Edip Buran Spor Salonu'nda 27 Ekim tarihinde yapılacak turnuvayla ilgili bir komite oluşturulduğu belirtildi. Mohikan Spor Kulübü Başkanı Ziya Yıldırım, Mersin'in ilk kez böylesi dev bir organizasyona ev sahipliği yapacağını belirterek, "Resmi kurum ve kuruluşlarla sporseverlerin desteğiyle bu zor görevin altından alnımızın akıyla kalkacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Turnuvanın amacının Türkiye ve Mersin'in adını Avrupa'da duyurmak olduğunu ifade eden Yıldırım, "Yapmış olduğumuz spor etkinliğinin amacına ulaşması ve daha güzel neticeler alabilmemiz için 5 kişilik bir komite oluşturduk. Bu komite sayesinde daha çok kitleye ulaşarak, güzel neticeler alınabileceğini düşünüyoruz. Ülkemize davet ettiğimiz kafilenin içinde Hollanda, Ermenistan, Tayland, Fas, Jamaika ve Güney Afrika'dan 15 sporcu bulunmaktadır. Yapacağımız bu etkinlik ilimiz ve ülkemizin tanıtımı için güzel bir fırsat olacaktır" dedi.

Komite Başkanı Ömer Şahin ise, spor sayesinde gençlerin terör belasından, amaçsız olarak kahve köşelerinde sürünmekten uzak durduğuna işaret ederek, "Mohikan Spor Kulübü'nün yapmayı planladığı bu güzel etkinliğin amacına ulaşması için komite olarak ilimiz yöneticilerine, bölgemiz milletvekillerine ve ilimizin belli başlı büyük firmalarına destek ziyaretlerinde bulunacağız. İnanıyorum ki yapılacak olan Cumhuriyet Kupası ilimize ve ülkemize faydalı olacaktır" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2007 Cuma 13:58:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?