5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kiler'den Bitlisliler Derneği'ne ziyaret

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, kentin sorunlarını çözmek için iktidar partisiyle yerel yönetimlerin aynı dili konuşup, aynı fikri paylaşması gerektiğini söyledi.

Kiler, beraberinde AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu, Akdeniz Belediye Başkan Adayı Hacı Özkan, Toroslar Belediye Başkan Adayı Osman Arık, Yenişehir Belediye Başkan Adayı Cenk Cenkcimenoğlu ve Mezitli Belediye Başkan Adayı Ahmet Erşahin ile birlikte Mersin Bitlisliler Derneği'ni ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan Kiler, başarının, zaferin adresinin 'Ak Belediyecilik'ten geçtiğini söyledi. Ülke yönetimindeki iktidar partisinin bir kentin gelişmesi için ne kadar mücadele etse de bazı konularda yetkinin yerel yönetimlerde olduğunu vurgulayan Kiler, "Bitlis'te 15 belediye'nin 12'sini iktidarla ortaklaşa düşünüp, üreten yönetimler haline getirdiğimiz için birçok başarıya imza attık. Bu seçimlerde 15 belediyenin tamamını almak istiyoruz. Biz Bitlisliler olarak bugüne kadar yanlış bir sevda peşinde koşmadık, bundan sonra da koşmayız. Mersin'e Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan büyük ilgi gösteriyor. Mersin'i 'Ak Belediyecilik' sınırları içerisine katmayı arzu ediyor. Bu bağlamda Mustafa Eyiceoğlu Mersin için büyük bir kazançtır. Hem belediyecilik alanında hem de yöneticilik alanında yetkin bir isimdir. Mersin'de bütün enerjisini kullanarak büyük başarılara imza atacağı inancındayım" dedi.

AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eyiceoğlu ise, Mersin'de söz sahibi olmanın ancak 'Ak Belediyecilik' ile mümkün olabileceğini ifade ederek, "Şeffaf, insan odaklı bir yönetim istiyorsanız, aranan adres AK Parti'dir. İçinizden birinin yönetici, yönetimde söz sahibi olmasını istiyorsanız buna biz talibiz. Biz oraya koltuk sevdası için talip değiliz. İş, aş vermek için, Mersin'in kaybettiği 10 yılı kazanca dönüştürebilmek için talibiz" diye konuştu.

Konuşmasında yerel yönetimlerin önemini vurgulayan Eyiceoğlu, "Milletvekili olduğum dönemde 'Eski vilayet' sınırlarında bulunan bir yere hastane yapmak istedik, çalışmalar yapıp, projeler ürettik. Hastane ile birlikte 30 bine yakın vatandaşa iş imkanı sunmanın mücadelesini verdik. Ama sonuç hüsran oldu. Çünkü Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, buraya imar planı için onay vermedi. Mersin'in işsizlik sorununu çözecek olan Ak Belediyeciliktir. İktidarın gücüyle, yerel yönetimin kuvvetini birleştirerek Mersin'i dünya çapında bir merkez haline getirebilmek için oylarınıza talibiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2009 Çarşamba 17:30:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?