30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Kılıçdaroğlu çilek tarlasında

KILIÇDAROĞLU MERSİN'DE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben hiçbir yerde hiçbir zaman hiç kimseden emir almadım. Hiç kimseden talimat almadım, hiç kimsenin önünde eğilip bükülmedim. O Erdoğan'a özgü koşullardır" dedi.

Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesindeki Altınorfoz'da muhtarların sorunlarını dinleyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Silifke Anıt Meydanı'nda düzenlenecek miting için ilçeye gelen Kılıçdaroğlu, otel çıkışında bir gazetecinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "CHP yeniden dizayn edildi. Çetelere avukatlık eden CHP'yi çetelere kol kanat geren CHP'ye dönüştürdüler" şeklindeki sözlerini hatırlatması üzerine, "Aynaya bakarak konuşmuş herhalde" dedi.

"Başbakan sizin CHP'nin başına gelen en büyük talihsizlik olduğunuzu, üstü on yalanı arka arkaya sıraladığınızı söylüyor" şeklindeki soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Yine aynaya bakarak konuşmuş herhalde. Eğer yüreği varsa, cesareti varsa onun istediği televizyon kanalında karşıma çıkar, bu lafları bana söyler yanıtını alır. Korkuyor. Ben korkulacak adam değilim. Sakin bir insanım. Niye benden korkuyor. Çıksın televizyona cesareti varsa, yüreği varsa, onuru varsa. Demokrasilerde siyasal parti liderleri

biraraya gelirler, tartışırlar, vatandaşlar evinde oturur, bakar kim doğruyu söylüyor, kim doğruyu söylemiyor. Ama kendisi maskesi ineceği için korkudan karşıma çıkmaya cesaret edemiyor. Ama ezberini bozacağım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Bizim 49 yıllığına mayından arındırılacak arazilerin İsrail'e verilmesini kim teklif etti? Parlamentoda Erdoğan. Yahudi üstün cesaret ödülünü kim aldı, Erdoğan. Mavi Marmara gemisine AKP milletvekilleri binecekti, binmelerine kim engel oldu, Erdoğan. Vatandaşın çocuğu gidip hayatını kaybederken, milletvekillerinin canı tatlıdır deyip onları Ankara'da, İstanbul'da tutan Erdoğan. Peki bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunuldu, Adalet Bakanlığı'nın soruşturma için izin vermesi lazım. Niye izin verilmiyor.

Tarihini sordular Erdoğan'a, sen izin verdin mi vermedin mi? İsrail'le ilgili soruşturma yapılacaktı niye izin verilmiyor. Bunu yapmayan da Erdoğan. Ayrıca Erdoğan bir bakanını gönderdi İsrail'e, kendisine yakın bir iş adamını ihale verilmesi için. Onu yapan da Erdoğan. Gelsin karşıma, ona daha çok sürprizlerim olacak. İsrail'e kim yaltaklanıyor, kim yaltaklanmıyor ben ona göstereceğim. Kendi bakanını gönderip, Avrupa'da İsrail'e kulis yaptırıp, İsrailli bakanlarla nasıl barışabiliriz diye yolları arayan

kim, yine Erdoğan. Erdoğan sınıfta kalmıştır. Erdoğan halkına doğruları söylememektedir. Ben hiçbir yerde hiçbir zaman hiç kimseden emir almadım. Hiç kimseden talimat almadım, hiç kimsenin önünde eğilip bükülmedim. O Erdoğan'a özgü koşullardır. Ben öyle değilim. Ben sadece talimatı eğer alacaksam halkımdan alırım."

Bir gazetecinin, Başbakan Erdoğan'ın "CHP'nin yandaş diye tabir ettiği yazarlarının sizin arkanızı toplamaktan yorulduğunu" söylediğini belirtmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Valla benim yandaş yazarım yok. Ama yandaş derseniz gazeteleri ve televizyonları Erdoğan'ın tonla var. Ayrıca bunu söylerken isimlerini verirse memnun olurum. Bizde yandaş gazeteci arkadaşlarımızı tanımış oluruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın şu andaki anayasanın dilini anlamadığını, tercüman gerektiğini, tercümansız bir anayasaya ihtiyaç olduğunu söylediğini hatırlatan gazeteciye de, "Okuduğunu anlamayan tek kişi sadece Erdoğan'dır. Onun dışında herkes okuduğunu anlıyor" diye cevap verdi.

Daha sonra miting alanına gitmek üzere otelden ayrılan Kılıçdaroğlu, Atakent beldesinde bir çilek tarlasına girerek işçilerle sohbet etti.

KILIÇDAROĞLU MERSİN'DE
KILIÇDAROĞLU MERSİN'DE
KILIÇDAROĞLU MERSİN'DE
KILIÇDAROĞLU MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2011 Pazartesi 11:33:00
Güncelleme :6 Haziran 2011 Pazartesi 15:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?