4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kılıçdaroğlu Mersin'de

KILIÇDAROĞLU MERSİN'DE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'hayırlı olsun' kelimesini bile dillerine getirmeyen, akıllarından geçirmeyenlerin 'hayırlara vesile olsun' sözünü hangi amaçla kullandıklarının ortaya çıktığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Eğer biz hayırlı bir iş yaparsak Türkiye'de değişimin önünü açmış olacağımız gibi Türkiye'de demokrasi, hak ve özgürlüklerin önünü açacağız. İşte bunun için mücadele ediyoruz" dedi.

12 Eylül'de yapılacak olan referandumla ilgili yürüttüğü çalışmalar kapsamında Mersin'e gelen Kılıçdaroğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı bir süre önce tamamlanan Karaduvar Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışını gerçekleştirdi. 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, önce tesisin açılışını gerçekleştirdi, ardından da platforma çıkarak halka hitap etti. Bir belediyenin öncelikli hedefinin belde halkına hizmet vermek olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, belde halkının memnun kalması halinde aynı ismi yine belediye başkanlığına seçeceğinin altını çizdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'ın yapılan son yerel seçimle birlikte yeniden başkanlık görevine getirildiğini ve kendisinin de seçim meydanlarında verdiği sözleri tuttuğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, yapılan çalışmalar kapsamında Türkiye'nin en büyük arıtma tesisinin kente kazandırıldığını anlattı. Mersin'in her noktasından denize girilebilecek olmasının oldukça önemli bir olay olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Neden önemli? Çünkü Mersin denildiği zaman hep kirli bir deniz akla gelirdi. Artık bunu tarihe gömdük. Bunu silmek çok önemliydi ve Sayın Özcan bunu gerçekleştirdi" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bunlar bir ara ağızlarından düşürmezlerdi. Her konuşmanın ardından 'Hayırlara vesile olsun' derlerdi. Artık bunu da söyleyemiyorlar. Bu da bizim bir başarımızdır. Hayırlı olsun kelimesini bile dillerinin ucuna getirmeyen, akıllarından geçirmeyenlerin o 'hayırlara vesile olsun' sözünü hangi amaçla kullandıkları daha iyi ortaya çıkıyor. Size şunu söyleyeyim; eğer biz hayırlı bir iş yaparsak Türkiye'de değişimin önünü açmış olacağımız gibi Türkiye'de demokrasi, hak ve özgürlüklerin önünü açacağız. İşte bunun için mücadele ediyoruz."

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, Türkiye'nin en büyük projelerinden birini hayata geçirdiklerinin altını çizerek, 9 yıl önce başladıkları çalışmayı hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Özcan, Avrupa Yatırım Bankası'ndan almış oldukları 60 milyon euroluk krediyle söz konusu tesisi inşa etme noktasında Hazine Müsteşarlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı'ndan gerekli izinleri alarak çalışmalara başladıklarını anlattı. Tüm bu çalışmalarla birlikte belediyeyi 20 yıllık

borçlandıklarını dile getiren Özcan, "Yapılan bütün çalışmalarda önümüze takozlar, engeller konuldu. Bu projenin durdurulması için 'özel müfettişler' gönderildi. Ama eninde sonunda bu proje tamamlandı. Mersinlilere 'kentin her noktasından denize girebileceksiniz' dedik ve bu sözümüzü tuttuk" dedi.

Özcan, konuşmasının sonunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Başbakanım' diye hitap ederek, kendisinin en kısa sürede başbakanlık koltuğuna oturacağına inandığını vurguladı.

Kılıçdaroğlu'na Mersin'deki temaslarında CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Başkan Yardımcıları Hakkı Suha Okay ve Gaye Erbatur eşlik ederken, açılış töreninde CHP Mersin milletvekilleri İsa Gök, Ali Rıza Öztürk, Vahap Seçer ve Ali Oksal hazır bulundu. Katılımcılar arasında eski CHP Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek de hazır bulundu.

KILIÇDAROĞLU MERSİN'DE
KILIÇDAROĞLU MERSİN'DE
KILIÇDAROĞLU MERSİN'DE
KILIÇDAROĞLU MERSİN'DE
İHA
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2010 Perşembe 11:18:01
Güncelleme :2 Eylül 2010 Perşembe 12:01:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?