8
Mayıs
2024
Çarşamba
MERSİN

Kilim ve ev dekorasyonu kursu açıldı

Mersin'in Bozyazı ilçesinde Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından bayanlara yönelik "Kilim ve Ev Dekorasyonu Kursu" açıldı.

Bayanların boş zamanlarını değerlendirmek ve ev ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla bu kursları açtıklarını belirten Bozyazı Halk Eğitim Müdürü Tahir Ünal, kurslara yoğun ilgi olduğunu söyledi. Gelen yoğun ilgi üzerine kursları açtıklarını ifade eden Ünal, "Kurslara katılan kursiyerlerimiz kültürümüzü yaşatmaktadırlar. Önümüzdeki günlerde kurs yelpazemizi genişleteceğiz. Özellikle kırsal kesimde kurslara ağırlık vermek istiyoruz. Bilindiği gibi kış aylarında kırsal kesimde yaşayan insanlarımızın boş zamanları daha fazla" dedi.

Polis eşlerinden gelen talep doğrultusunda da Polisevi'nde "Ev Dekorasyonu Kursu" açtıklarını kaydeden Ünal, "Bu kursta da bayanları ev ekonomisine katkı sağlamaya yöneltiyoruz. Evde kullanılmayan eşyaların tekrar kullanılır hale getirilmesini ve süslemesini öğretiyoruz. Takı tasarım, ahşap boyama ve benzeri bilgileri veriyoruz" diye konuştu.
Bozyazı Polisevi'nde açılan "Ev Dekorasyonu Kursu"na katılan polis eşleri ise, kursta bilmediklerini öğrendiklerini, ev ekonomisine katkı sağladıklarını, ayrıca eşlerinin işinden dolayı stres attıklarını söyledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 17:24:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?