5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kilise'de dua ve ilahi sesleri

Mersin İtalyan Katolik Kilisesi'nde ilahilerle barış ve hoşgörü çağrısında bulunuldu. Hıristiyan ve Müslüman vatandaşlar birlikte saf tuttu, dua ve ilahiler söyledi.

Orkestra ise; Requiem, Vivaldi ve Adnan Saygun gibi ustaların eserlerinden seçkiler sundu.
2008-2009 sanat sezonu kapsamında başta okullar olmak üzere farklı mekanlarda bir dizi konserler gerçekleştiren Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) Oda Orkestrası, son konserini İtalyan Katolik Kilisesi'nde verdi. 'Yaz Konseri' adı altında gerçekleştirilen etkinliğe yoğun ilgi gösterilirken, Hıristiyan ve Müslümanlar birlikte saf tuttu. Koro Şefliğini; Alexei Vnogradsky'nin üstlendiği konser, Bach tarafından yazılan ve İtalyan Katolik Kilesi'nin en önemli duası olarak kabul edilen; 'Ave Maria' ile başladı.

Özlem Nenni de piyanosuyla parçalara eşlik ettiği gösteride; Rachmaninov'un 'Dua' adlı eserinin yanı sıra Sviridov'un 'İlahi Aşk' adlı parçası seslendirildi. Adnan Saygun'un 'Yunus Emre Oratoryosu'ndan 'Sensin Kerim', Vivaldi'nin 'Gloria Oratoryosu' ve Handel'in 'Messias Oratoryosu' da MDOB Oda Orkestrası tarafından dillendirildi. MDOB tarafından organize edilen 'Yaz Konseri' adlı dizinin önümüzdeki günlerde de devam edeceği bildirildi.
 

ihaı
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2009 Pazar 18:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?