5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kilitli parke döşemeye devam...

ERDEMLİ’DE 6 AYDA 50 BİN METREKARE KİLİT PARKE DÖŞENDİ

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçede 6 ayda 50 bin metrekare kilit parke döşeme çalışması yaptıklarını söyledi.

Tollu, yaptığı açıklamada, ilçede döşenen kilit parkenin işletmesi belediyeye ait imalat tesisinde gerçekleştirildiğini ve piyasanın çok daha ucuza üretim sağladıklarını belirterek, “Tesisimizde üretim tamamen kendi işçilerimizin marifetiyle gerçekleştirilmektedir. Piyasada şu an KDV dahil metrekaresi 12 TL’den satılırken, biz bunu 6 TL’den daha ucuza imal ediyoruz. Bu tesisimizde günde 400 metrekare parke, 200 metrekare bordür, 200 metrekarede yağmur oluğu üretimi gerçekleştiriyoruz” dedi.

Maliyeti düşük ancak kaliteli üretimden memnun olduklarını ifade eden Tollu, “Cadde ve sokaklardaki kilit parke döşeme çalışmaların üç ayrı noktada yoğunlaştırarak devam ediyoruz.

Özel İdare Sokak ve Atatürk Caddesindeki çalışmaların dışında bir diğer ekibimizde Alata mezarlığında çalışmasını sürdürüyor. Şehrin yerleşiminin yoğun olduğu noktaların tamamına parke döşeyeceğiz. Hal böyle olunca şimdilik sadece kendi ihtiyacımız kadar üretim gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Başkanlığının ilk zamanlarda özel sektörden kilit parke satın alındığını ancak kendi üretimini daha karlı olduğunu görünce tesisin canlandırıldığını söyleyen Tollu, “6 ayda Erdemli’de 50 bin metrekare kilit parkenin hem üretimini yaptık, hem de döşemesini gerçekleştirdik. Bir taraftan bazı sokaklar kilit parke ile yeni tanışırken, diğer taraftan daha önce yapılmış ancak yıpranmaların olduğu noktalarında tamiratı gerçekleştirildi” dedi.

Bu konuda ciddi rakama ulaşmada özel sektör ruhuyla çalışmanın etkili olduğunu anlatan Tollu, “Bir miktar yatırım yapma imkanımız olsa, makinelerimizi tam otomatik hale getirme fırsatımız olsa, piyasaya ürün satma imkanımız doğar. Biz burada tamamen özel sektör ruhuyla hareket ederek, vatandaşımıza kaliteli hizmet sunma çabası içindeyiz. Tabiî ki bizde ürettiğimizi satabilecek seviyeye gelmek isteriz” şeklinde konuştu.

ERDEMLİ’DE 6 AYDA 50 BİN METREKARE KİLİT PARKE DÖŞENDİ
ERDEMLİ’DE 6 AYDA 50 BİN METREKARE KİLİT PARKE DÖŞENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 15:03:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?