2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kim kimi dövdü ?

Mersin’de bir öğrenci, öğretmenin kendisini dövdüğünü ileri sürerek şikayetçi oldu.

Olay, Akbelen Mahallesi’nde bulunan Toroslar Lisesi’nde meydana geldi.

İddiaya göre, beden eğitimi öğretmeni Aslı Doğan, 10/D sınıfında eğitim gören K.P.Y.’yi (Kübra Pınar Yılmaz-14), geometri dersi işlendiği sırada sınıfa girerek kendisine "deli" dediği iddiasıyla azarlamaya başladı.

Ardından erkek öğrencileri sınıftan çıkardıktan sonra öğretmenin, öğrencisinin boynunu sıktığı bu sırada yere düşen öğrencisine tekme attığı ileri sürüldü.

Olayın okul idaresine ulaşmasının ardından okula çağrılan öğrencinin babası Bayar Yılmaz’a (41) durum anlatılırken, kızının öğretmenine küfür ettiği söylendi ve şikayetçi olmaması istendi.

Bunun üzerine baba Bayar Yılmaz, olayın bu boyuta ulaşmasının doğru olmadığını belirterek, kızıyla birlikte Osmaniye Polis Karakolu’na giderek öğretmen hakkında şikayetçi oldu.

Yılmaz, "Geçen yıl da aynı şekilde olmuş. Kızımı aynı öğretmen tokatlamış. O zaman kızım bunu söylemedi. Bunların yaptığı eğitim bu mu? Şikayetçi olmayıp da böyle seyirci mi kalacağım? Eğitim bu değil, öğretim bu değil" dedi.

Boynunda kızarıklıklar bulunan öğrenci K.P.Y., daha sonra polis nezaretinde hastaneye götürülerek doktor muayenesinden geçirildi.

Yapılan muayenesinin ardından 2 gün rapor alan K.P.Y., babası ile birlikte yeniden okuluna giderek raporu okul idaresine teslim etti.

Öte yandan şikayet üzerine Osmaniye Polis Karakolu’na gelerek ifade veren beden eğitimi öğretmeni Aslı Doğan, asıl saldırıya uğrayanın kendisinin olduğunu öne sürerek, "Öğrenci bana saldırınca kendimi müdafaa ettim. 2 gün rapor alacak bir şeyi olduğunu sanmıyorum. Konu soruşturuluyor. Soruşturma neticesini bekleyeceğiz" diye konuştu.

Öğretmenin de öğrencisi hakkında şikayetçi olduğu belirtilirken, Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü ise konunun henüz kendilerine intikal etmediğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2005 Perşembe 16:31:34
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 16:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?