5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kimsesiz çocuklar denizle buluştu

Mersin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı erkek yetiştirme yurdunda kalan kimsesiz çocuklar, Mersin'in Silifke ilçesine bağlı Narlıkuyu beldesinde deniz keyfi yaşıyor.

Akşamları Narlıkuyu İlköğretim Okulu'nda kalan kimsesiz 13-18 yaş grubu 78 çocuk, gündüzleri de bölgenin tarihi yerlerini gezip Akyar piknik alanında piknik yapıp denize girerek serinlemenin keyfini yaşıyor.

Yetiştirme Yurdu Müdürü Recep Bozkuş, "Narlıkuyu İlköğretim Okulu Yaz kampı adı altında bu yıl 5'sini gerçekleştirdiğimiz yaz kampı etkinliklerinin birincisini Akyar piknik alanında piknik yapıp çocukların denize girmelerini sağlayarak yaptık. Akyar'da öğrencilerin denize girip serinlemesini, doğa güzelliklerini yerinde görmelerini sağladık. Bundan sonraki etkinliklerimizde Kayacı vadisi, Uzuncaburç Ören yerleri, Kızkalesi, Cennet-Cehennem, Astım Dilek Mağarası, Çamdüzü Kıbrıs Şehitliği, Silifke Kalesi gibi bölgenin tarihi yerlerini gezeceğiz. Tarihi yerlere yapılacak gezideki amacımız bu çocuklara yaşadıkları ülkenin değerlerini, kültürünü ve tarihini yerinde göstererek vatan sevgisini geliştirmek. Kampımız 31 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Bu süre zarfında ayrıca okuma programları, sportif çalışmalar da gerçekleştirileceğiz" dedi.

Yurdun çalışmaları ve personel durumu hakkında da bilgi veren Bozkuş, "Şuanda yurdumuzda 1 müdür, 2 müdür yardımcısı, 1 Sosyal çalıştırıcı, 1 psikolog, din görevlisi ve 4 eğitici öğretmen kadrosu bulunuyor. Kimsesiz çocukları çok geri düzeyde yurda alıp, durumlarına göre 1-2 yıl içinde eğitim ve soysallaşma düzeyine getiriyoruz. Daha sonra da bu çocukları ülkeye yararlı birer fert olarak yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu yıl yapılan SBS sınavında başarılı olan 3 çocuğumuz da Anadolu Liselerine girecek kadar puan çektiler. 4 öğrencimiz de ÖSS'de aldıkları puanlarla 4 yıllık üniversite ve yüksek öğrenim programlarını yerleşebilecekleri puanları aldılar. Eğitimlerini düzenli bir şekilde sürdüren bu çocuklarımızın hiç birinde ise keyfi devamsızlığı ve sorumsuzluğu olmadı. Çocukların, kişilik gelişimi ve toplumla uyumundan da son derece memnunuz. Ayrıca geçmiş yıllarda üniversitelere gidip eğitimlerine devam eden öğrencilerimiz mezun olup önemli mevkilere geldi" diye konuştu.

Yurttaki eğitim hakkında da bilgi veren Bozkuş, "Yurdumuzda kalan çocuklara folklor, müzik, matematik, yabancı dil gibi kursları da veriyoruz. Sportif faaliyetler kapsamında da Sosyal Hizmetler Gençlik ve Spor Kulübümüz var. Kulübümüzde A gençler, yıldız minikler ve mini minikler olarak dört takım halinde Mersin Amatör Kümede mücadele ediyoruz ve güzel başarılara da imza atıyoruz" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 12:42:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?