4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kimsesiz çocuklara 'sirk' jesti

KİMSESİZ ÇOCUKLARA 'SİRK' JESTİ

Merkez ilçe Toroslar Belediyesi'nin ev sahipliğinde kente gelen Cirxellence Balkan Sirki, son gösterisini kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklar için yaptı.

Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mersin Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) ve Mersin Çocuk Yuvası'ndaki kimsesiz ve bakıma muhtaç çocuklar, sirki ziyaret ederek keyifli anlar yaşadı. ÇOGEM Müdürü Mustafa Sarı, Çocuk Yuvası Müdürü Levent Dinçer ve Kimsesiz Çocuklara Yardım ve Koruma Derneği Başkanı Nurhayat Şahin'in de katıldığı ziyarette çocuklar, gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Yaklaşık 2 saat süren gösteriyi büyük bir heyecan ve keyifle takip eden çocuklar, palyaço, akrobasi ve denge gösterilerinin yan ısıra ip cambazları, eğitimli kedi, köpek, at, kuş, aslan ve kaplanların gösterilerini de izledi.

Çocukların gelişimi ve hayata hazırlanması noktasında bu tür kültürel ve sosyal etkinliklerin oldukça önemli olduğunu vurgulayan, Mersin Kimsesiz Çocuklara Yardım ve Koruma Derneği Başkanı Nurhayat Şahin, etkinliğe katılan çocukların güzel bir gün yaşadığını anlattı. Nurhayat Şahin, "Bu imkanı bize sunan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile Cirxellence Balkan Sirki Koordinatörü Sümer Dinçer ve ekibine teşekkür ediyoruz" dedi.

Bugünün çocuklarının yarının güvencesi olduğunu vurgulayan Hamit Tuna da, bu kapsamda da gerek ÇOGEM, gerekse de Çocuk Yuvası'nda koruma altına alınan çocuklara keyifli ve unutulmaz anlar yaşatabilmenin kendilerini de mutlu ettiğini dile getirdi. Çocukların kültürel ve sosyal etkinlikler aracılığıyla eğitimine katkıda bulunurken, hayata da sıkı sıkıya bağlanmalarını sağladıklarını anlatan Tuna, bu tür etkinliklerin önümüzdeki dönemde de devam edeceğini belirtti.

KİMSESİZ ÇOCUKLARA 'SİRK' JESTİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2010 Salı 16:28:04
Güncelleme :19 Ocak 2010 Salı 17:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?