4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kimsesiz engelliye yardım eli

KİMSESİZ ENGELLİYE BELEDİYEDEN YARDIM ELİ

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, park içindeki korulukta yaşayan Şirin Polat adlı engelli vatandaşı bakımevine yerleştirdi.

Akdeniz Belediyesi'nin, sokakta yaşayan kimsesiz ve engelli vatandaşları toplum yaşamına kazandırmaya ve yaşadıkları güç koşulları ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaları sürüyor. Vatandaşların ihbar ve şikayeti üzerine harekete geçen Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı içindeki korulukta yaşama tutunmaya çalışan 45 yaşındaki Şirin Polat'a ulaştı. Ardından da Güney Özürlü Bakım Merkezi ile temasa geçen ekipler, merkez yetkilileri ve bir hastabakıcı eşliğinde, Polat'ın yaşadığı ve eski eşyalarla donatarak adeta evi haline getirdiği park içindeki kamelyaya hareket etti. Zabıta Müdürlüğü ekiplerini karşılarında görünce bilgi veren bazı mahalle sakinleri ise Şirin Polat'ın, evli ve çocukları olduğunu, ancak çocuklarının rızasına rağmen, eşi tarafından eve alınmadığını ileri sürdüler.

Yapılan araştırmada Polat'ın, aylardır çöplerden topladıklarını satarak veya hayırseverlerin verdiği gıdalarla karnını doyurmaya çalıştığı öğrenildi. Polat, daha sonra bakımevi yetkilisi ve hastabakıcı eşliğinde bir araca bindirilerek İhsaniye Mahallesi'nde bulunan özürlü bakımevine götürüldü.

Bu arada, bakımevinin hizmete yeni açıldığı ve Şirin Polat'ın da bakımevinin ilk misafiri olduğu öğrenilirken, Polat'ın, hastane tetkikleri, tedavisi ve bakım ücretlerinin karşılanması 'Bakıma Muhtaç Özürlülerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik' uyarınca devlet tarafından sağlanacak.

Öte yandan Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, geçen hafta içinde, 6 yılı aşkın bir süredir sokakta yaşam mücadelesi veren ve akli dengesi yerinde olmayan 36 yaşındaki Hüseyin Yılmaz'ın da özel bir bakım merkezine yerleşmesini sağlamıştı. Ekipler, Yılmaz'ın yakınlarına da ulaşarak, çocuklarının Mersin'de olduğu bilgisini vermiş ve istedikleri zaman götürebileceklerini belirtmişti.

KİMSESİZ ENGELLİYE BELEDİYEDEN YARDIM ELİ
İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2010 Çarşamba 16:55:04
Güncelleme :24 Şubat 2010 Çarşamba 17:11:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?