5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kınalı kuzular asker yolunda

ASKER ADAYLARINA KINA GECESİ

Mersin'in Erdemli İlçesine bağlı Çiriş Köyü'nde askere uğurlanacak 89/4 tertip 9 genç için kına gecesi düzenlendi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı gecede, kına merasimi sırasında duygusal anlar yaşandı.

Gecede davul-zurna eşliğinde halay çekip oynayan coşkulu gençleri izleyenler, "En büyük asker bizim asker" tezahüratlarında bulundular. Asker adayları, müzik eşliğinde dans ettiler.

Gecede en duygulu anlar ise asker analarının oğullarına kına yakması sırasında yaşandı. Kına merasimi sırasında duygularını aktaran askere gidecek gençlerden İmran Hava'nın annesi Cennet Hava, "Biz sizleri bugünler için yetiştirdik. Vatanımızı milletimizi koruyasınız diye. Allah yanınızda olsun, sağlıcakla gidin, sağlıcakla gelin" dedi.

Kına merasiminde birçok asker anası ve asker adayı gözyaşlarını tutamadı.

Geceye katılan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da bu kutsal görevin sırayla her Türk evladına geldiğini belirterek, "Gençler gözünüz arkada kalmasın, analarınız bizim analarımız, babalarınız bizim de babalarımızdır. Biz askerimizin de onların ailelerinin de daima emrindeyiz" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye'nin gözbebeği olduğunu da dile getiren Tollu, askere gidecek gençlere hayırlı teskereler dileğinde bulundu.

ASKER ADAYLARINA KINA GECESİ
ASKER ADAYLARINA KINA GECESİ
ASKER ADAYLARINA KINA GECESİ
ASKER ADAYLARINA KINA GECESİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 12:41:02
Güncelleme :18 Kasım 2009 Çarşamba 13:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?