6
Mayıs
2024
Pazertesi
MERSİN

Kırgınlık sona erdi

Yerel seçim, uzun süredir kırgın olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ve Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç'i bir araya getirdi. Özcan ve Genç, kırgınlıkları bir tarafa bırakıp birlikte hareket etme kararı aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan ile Yenişehir Belediye Başkanı Genç, aralarındaki kırgınlığı sona erdirmek üzere yemekte bir araya geldi. Yemeğe, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök ve CHP Mersin İl Başkanı FARUK MEHMET AKAR da katıldı. Yemekte konuşan Başkan Genç, CHP Genel Merkezi'nin kendilerini yeniden aday gösterdiğini ve Başkan Macit Özcan ile el ele verip birlikte hareket edeceklerini söyledi.

Amaçlarının, gerek Büyükşehir'de gerekse Yenişehir'de CHP'ye en fazla oyu kazandırarak seçimi almak olduğunu belirten Genç, "10 yıldır Yenişehir Belediye Başkanlığı görevini yürütmekteyim. Kaliteli hizmetlerim neticesinde herkesin gönülden desteklediği bir belediye başkanı olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Önümüzde 2 ay gibi bir süreç var. Bu süreçte oylarımızı arttırmak için başta Başkan Macit Özcan olmak üzere tüm partililerimizle el ele verip çalışmalarımızı yoğun bir şekilde sürdüreceğiz" dedi.

Başkan Özcan da "Daha önce İbrahim Bey ile aramızda kırgınlıklar vardı. Şimdi bütün bu kırgınlıkları geride bıraktık ve el ele verip partimiz için, Mersin için kenetlendik. Genel Merkez ve Genel Başkanımız bize bu görevi verdi, biz de hep birlikte el ele, omuz omuza verip Mersin'de CHP iktidarını devam ettirme arzusundayız. Bundan sonraki 2 aylık süreçte birlikte hareket ederek ve Gece Gündüz çalışarak partimizin başarısı için mücadele edeceğiz, bize inananların güvenini boşa çıkarmayacağız" diye konuştu.

İbrahim Genç ile aralarındaki sıkıntıyı çözerek yeni sayfa açtıklarını kaydeden Özcan, "Bizim belediye başkanı olarak tek amacımız, birlikte hareket ederek önce yerelde, sonra genelde partimizi iktidara taşımaktır. Şimdi CHP'de birlik zamanıdır" ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Akar, her iki belediye başkanının bir araya gelerek, CHP'de kırgınlıkların sona erip yeni dönemin başlamasından çok mutlu olduğunu dile getirirken, Milletvekili Gök ise "Parti olarak Mersin'de başarılı bir sonuç almak için ne gerekiyorsa yapıyoruz. İki değerli belediye başkanının el ele vererek bu başarıyı daha ileri noktaya getireceklerine inanıyorum" şeklinde konuştu

iha
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2014 Çarşamba 09:37:16
Güncelleme :29 Ocak 2014 Çarşamba 09:39:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?