4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kırtasiyecilerden ilginç istek

KIRTASİYECİLERDEN İLGİNÇ İSTEK

Mersin Kırtasiyeciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kıvılcım, 'Ücretsiz Ders Kitabı Dağıtım Projesi'ni desteklediklerini ancak projenin özel okul ve anaokulları da kapsayacak şekilde genişletilmesini istedi.

Özel okul ve anaokullarındaki ders kitaplarının çok pahalı olduğuna dikkat çeken Kıvılcım, anaokullarındaki kitapların her birinin 150 ile 250 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulduğunu, söz konusu kitapları almaya çalışan velilerin zorlandığını ve bütçelerini aşmak durumda kaldığını anlattı. Kıvılcım, bu durumun önüne geçilmesi ve ailelere ekonomik anlamda destek verilebilmesi adına devlet okullarında olduğu gibi özel okul ve anaokullarındaki ders kitaplarının da 'ücretsiz' dağıtılması önerisini gündeme getirdi.

Sağlıklı ve katılımcı bir eğitim-dönemi için gereken hassasiyeti oda olarak gösterdiklerini kaydeden Kıvılcım, bu kapsamda da kalitesiz olmasının yanında insan sağlığını da olumsuz etkileyen Uzakdoğu mallarını artık almadıklarını ve raflardan da indirdiklerini söyledi. Bu tür malları almadıkları gibi boykot ederek piyasaya sürmeme kararı aldıklarını da açıklayan Kıvılcım, büyük mağazalarla rekabet edebilme adına da kar marjlarını düşürdüklerini, kimi ürünlerde fiyatın maliyetin bile altına çektikleri gibi kredi kartına da taksitlendirme gibi uygulamaları da hayat geçirdiklerini belirtti.

Perakendeci kırtasiye sektörünün yakından takip ettiği fuarlar sayesinde mal alırken daha çok bilinçlendiğini ve her ürünün ayrıntılı özelliklerini tanıyarak, bunu müşterisine yansıttığını ifade eden Mehmet Kıvılcım yeni dönemde de Almanya'da uluslar arası ölçekte organize edilmesi planlanan fuara da oda üyeleriyle birlikte katılabilme adına çalışma başlattıklarını vurguladı.

Mersin'deki bazı okullarda yardımcı kitap ve kırtasiye malzemelerinin satışı yapıldığı gibi öğrencilerin de bir takım mağazalara yönlendirildiğini, bunun yanında da sınıfta öğrencilerden para toplanarak söz konusu malzemelerin satın alındığını öne süren Kıvılcım, tüm bunların da sektörün en önemli sorunları arasında yer aldığını kaydetti. Kıvılcım, "Bu konuda Milli Eğitim Müdürlüğü ile dilaloğa girerek uyarıları yaptık ve konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Kitapçı ve kırtasiyecilerin birer kültür kapısı olduğunu, bunların korunması ve yaşatılmasının da tüm öğrencilerle birlikte halkın da vazgeçilmez tutkusu olması gerektiğinin altını çizen Kıvılcım, bu noktada da 'haksız rekabet'in önüne geçilerek, kitap dağıtım ihalelerine perakendeci kırtasiyecilerin de dahil edilmesi önerisini de gündeme getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2010 Salı 17:10:02
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 18:00:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?