5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kışlık domates hasadı başladı

Mersin'in Silifke ilçesinde 2 bin 220 dönüm seradan toplam 22 bin 200 ton kışlık domates hasadı gerçekleştirileceği bildirildi.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, yaptığı açıklamada, Silifke'de kışın üretimi yapılan sera domatesinin, çiftçinin önemli geçim kaynaklarından birini oluşturduğunu belirtti.

Silifke ilçesinde hasadına başlanan kışlık domatesin Rusya başta olmak üzere Ukrayna ve Irak'a ihraç edildiğini söyleyen Can, "Bu yıl 2 bin 220 dönüm seradan toplam 22 bin 200 ton domates hasadı gerçekleştirilecek. Domatesin kilosu şuanda 1,20 TL'den çiftçiden alınmaya başlandı. Bu yıl ihracatın yapılması ve fiyatların iyi olması nedeniyle çiftçilerin yüzü güleceğe benziyor. Domates hasat sezonu ise Haziran ayı sonuna kadar devam edecek" dedi.

Hasat edilecek domatesin büyük bir bölümünün ihraç edileceğini kaydeden Can, "İç piyasada ise ürünlerimizin bir kısmı Adana ve doğu illerine, bir kısmı da İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlere gönderiliyor. İhracatın yapılması da çiftçilerimize ve tüccarlarımıza olumlu yönde yansıyor" diye konuştu.

Geçmiş yıllardaki düşük fiyat nedeniyle yaşanan hayal kırıklığına rağmen yörede domatesin önemini kaybetmediğine dikkat çeken Can, çiftçilerin artık serada değişik ürün üretmesi gerektiğini, çeşitlilik artarsa tüccarların daha çok rağbet gösterip, fiyatların da o derece de artacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 10:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?