4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERSİN

Kışlık odunları 'çay'dan

KIŞLIK ODUNLARI 'ÇAY'DAN

Mersin'in Bozyazı ilçesinde maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar, Sini Çayı'nda tehlikeye aldırış etmeden aşırı yağış sonucu derelerin sürüklediği odunları toplayarak, kışlık yakacak ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.

Yağış nedeniyle ormanlık alanlardan dere yataklarına sürüklenen odunlar, ilçenin içerisinden geçen Sini Çayı ile birlikte denize dökülüyor. Kışlık yakacak ihtiyaçlarını Sini Çayı'nın denize döküldüğü noktada biriken ağaç dalları ve çalılardan karşılamaya çalışan vatandaşlar, azgın dalgalara ve çeşitli tehlikelere aldırış etmeden söz konusu odunları toplamaya çalışıyor. Dalgaların sahile sürüklemiş olduğu tomruk, odun ve benzeri yakacakları toplamak isteyen vatandaşları soğuk ve yağışlı havaysa olumsuz etkiliyor.

Kışlık odun ihtiyaçlarını Sini Çayı ve Sarısu Deresi'nin ormanlık alanlardan sürüklemiş olduğu ağaç dalları ve tomrukları toplayarak, kışın sobada yakarak ısınmaya çalıştıklarını anlatan Serdar Oktan, bunu sadece kendilerinin değil, yörede yaşayan ve maddi durumu iyi olmayan birçok insanın yaptığını söyledi. Sahildeki odun türevi ürünleri toplayarak hem çevrenin korunmasına, hem de ormanların tahrip edilmesine müsaade etmeden doğaya katkı sunduklarını dile getiren Tuna Oktan ise yıllardır kışlık yakacak ihtiyaçlarını derelerin sürüklediği odun ve ağaçları toplayarak karşıladıklarını dile getirdi.

Oktan, azgın dalgalar nedeniyle zaman zaman istenmeyen acı olayların da yaşandığını ifade ederek, bu duruma artık alıştıklarını ve odun toplarken yaşadıkları tehlikeyi umursamadıklarının altını çizdi. Sahilde topladığı ufak odun parçalarını yanında getirmiş olduğu el arabasına yükleyen Ayşe Demirdelen ise, maddi gücünün olmadığını ve kışın yakacak ihtiyacını karşılamak için Sini Çayı ve Sarısu Deresi'nin sahile döküldüğü noktada toplanan odun, tomruk ve ağaç dallarını topladığını belirtti.

KIŞLIK ODUNLARI 'ÇAY'DAN
KIŞLIK ODUNLARI 'ÇAY'DAN
İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2010 Çarşamba 11:54:02
Güncelleme :15 Aralık 2010 Çarşamba 13:59:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?