3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Kız kaçırmayla gelen katliam!

Mersin'in Tarsus ilçesinde 5 kişinin öldürüldüğü kan davası katliamının 20 yıl önce bir kız kaçırma olayına dayandığı ortaya çıktı.Katliama tanık olan 14 yaşındaki V.İ. "Babamın kanı yerde kalmayacak hepsini öldüreceğim" dedi.

Olayda ölen Bahri İkilik'in ise bir kaç yıl önce ameliyat olan zanlılardan Mevlüt İ.'ye kan verdiği öğrenildi. Şehit Kerim Mahallesi'ndeki çay bahçesinde otururken tabancayla başından vurularak öldürülen Ahmet (19), İzzettin (42) ve Recep İkilik (46) ile kaçarken vurulan Bahri İkilik (55) ve Abidin İkilik'in (39) evlerinde yas ve öfke yaşanıyor.

Katliama tanık olan ve kaldırımda kanlar içindeki babası Bahri İkilik'in cesedine sarılıp, "Ne olur ölme baba" diyerek feryat eden V.İ. (14), cinayetin şokunu hala üzerinden atamadı. Olayın ardından Çocukları Koruma Büro Amirliğinde psikolojik destek alan Sosyal Hizmetler ve Çocukları Esirgeme Kurumu uzmanları tarafından değerlendirildikten sonra ailesine teslim edilen V.İ., olayı gerçekleştirenlere öfke kustu.

Hiç okula gitmeyen ve olay yeri yakınında bir bisiklet tamircisinin yanında çırak olarak çalışan V.İ., "Yedek parça almak için dışarı çıkmıştım. Silah sesleri duydum. Bir kişinin babamı silahla kovaladığını gördüm. Ben de arkasından koştum. "Yapma" diye bağırdım. İki şarjör mermi bitirdi. Babamı vurdu. Ben de babama sarıldım, babam değil mi?. Babamın kanı yerde kalmayacak. Bunu yapanların hepsini öldüreceğim. Bizden 5 kişi öldü, biz de onlardan öldürüp ödeşelim. Onlar hapse girse de babam geri mi dönecek. Biz çok kardeşiz. Babamın kanı yerde kalmayacak" diye konuştu.

Bu arada, amcası Mahmut İkilik ise yeğeni V.İ.'nin olaya şahit olduğu için acıyla konuştuğunu belirterek, "Biz ona engel oluruz" dedi. Olaydan sonra evlerinde başsağlığına gelenleri karşılayan ölen Bahri İkilik'in kardeşi Mahmut İkilik, İnceler ailesinin saldırıyı, yerlerini Zerenler ailesine söyledikleri gerekçesiyle gerçekleştirdiğini iddia etti.

Ağabeyi Bahri İkilik ile birlikte, bir kaç yıl önce ameliyat geçiren ve olaydan sonra gözaltına alınan katil zanlısı Mevlüt İnce'ye (55) kan verdiklerini belirterek, "Kan verdik ama kanımızı aldılar" dedi. Kan davasının 1990'da Diyarbakar'ın Hazro ilçesine bağlı Meşebağlar Köyü'nde İzzettin İkilik'in, Zeren ailesinden Zozan adlı kızı kaçırmasıyla başladığını söyleyen Mahmut İkilik, kızın babası Yemlihan Zeren'in, İzzettin İkilik'in babası Şehabettin İkilik'i Diyarbakır'da öldürdüğünü daha sonra Recep İkilik ile İzzet İkilik'in de, Diyarbakır'da kızın amcasının oğlu Hüsnü Zeren'i öldürdüğünü anlattı.

1992'de İkilik ailesinin töreden kaçıp Tarsus'a yerleştiğini belirten İkilik, şöyle devam etti:
"Aynı köyde oturan İnce ailesi, bir anlaşmazlık yüzünden İkilik ailesinin kan davalısı olan Zeren ailesiyle kavga etti. Zeren ailesi İnce ailesinden bir kişi öldürüyor. İnceler de Zerenlerden birini vurdu. Daha sonra İkilik ailesi, İnce ailesini Tarsus'a getirip yerleşmelerini sağladı. Zerenlerin, Şubat 2007'de Ömer İnce'yi öldürdüğünü, aynı ailede iki kişiyi de yaraladığını hatırlatan İkilik, "İnce ailesi, yerlerini Zerenlere söylediklerini düşünerek dünkü saldırıyı gerçekleştirdi" dedi.

İnce ailesini Tarsus'a getirip koruyup kolladıklarını anlatan İkilik, "Biz bunu hak etmedik. Lanet olsun bu töre cinayetlerine. Töreden kaçtık ama geldi bizi burada yakaladı. Bu cinayetleri sürdürmek istemiyoruz" şeklinde konuştu.

 

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 15:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?