3
Mayıs
2024
Cuma
MERSİN

Kız Meslek Lisesi'nden defile

Mersin Kız Teknik Öğretmenler Derneği'nin ilk yaş gününde düzenlediği ve Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin katıldığı defile büyük ilgi gördü.

Orkide Restorant'da düzenlenen ve sunuculuğunu Ayça Leventyürü'nün yaptığı defileyi Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'da izledi.

33 kıyafetin izleyicileri sunulduğu defileyle ilgili bilgi veren Dernek Başkanı Nigar Önen, emekli öğretmenlerden oluşan 41 üyeli derneğin birinci kuruluş yıldönümünü kutlarken, bir defileyle taçlandırmak istediklerini söyledi.

Derneğin elde ettiği gelirlerle üniversite öğrencilerine karşılıksız burslar verdiğini anlatan Önen, bu defileden elde edilecek gelirin de burs olarak değerlendirileceğini belirterek, "Olanaklarımız ölçüsünde maddi gücü olmayan öğrencilere burs veriyoruz. Gönül ister ki daha fazlasını verelim, ancak imkanlarımız kısıtlı. Ben emekli oldum, fakat ülkeme borcum var. Şimdi borcumu ödüyorum” dedi.

Defileden elde edilen gelirin tamamen karşılıksız burs olarak dağıtılacağını da kaydeden Önen, “Defilede amatör mankenlerimiz 33 ürünü izleyicilere sundular. 33 ürün için toplam 62 YTL harcadık. Bunların yanında sandıklarımızı boşalttık, parçacılara gittik. Yere atılmış parçaları topladık. Yıkayıp ütüledik ve değerlendirdik. Aslında bu kadar ürünü bu fiyata çıkarmak için sihirbaz olmak gerek ama sihirbaz değiliz. Çalışınca oluyor" diye konuştu.

Defiledeki ürünler 10 ile 100 YTL arasında değişen fiyatlarla alıcı buldu.

.
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2008 Pazartesi 13:07:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?