9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kızgın molozlar yaktı

Mersin’de Özgürlük Mahallesi’nde oturan Gülümser ve Sezgin Burakçin çiftinin oğlu altı yaşındaki Ali, üç ay önce sokakta oynarken topu yakındaki moloz dökülen alana kaçtı. Topun peşinden koşan Ali, Akdeniz Çivi ve Tel Fabrikası’nın döktüğü iddia edilen, kor halindeki moloza basınca feci şekilde yandı.

Hastaneye kaldırılan, sağ eli, belden aşağısı ve göğsü yanan Ali’nin sırt bölgesinden alınan parçalar, yanık yerlere yerleştirildi, her iki ayak parmakları ise kesildi. Oğullarının üç ayda 15 ameliyat geçirdiğini, gelecek ay bir ameliyat daha yapılacağını bildiren hurdacılık yapan baba Sezgin Burakçin, kızgın molozu döktüğü ileri sürülen fabrika ile bu alanda önlem almadığını öne sürdüğü Mersin Büyükşehir Belediyesi ile alt kademe Akdeniz Belediyesi hakkında ’ihmal’ suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Suçlanan fabrikanın yetkilileri ise döktükleri atığın kuru talaş olduğunu savunup, "Yaklaşık bir yıldır atıklarımız geri dönüşüm şirketlerine veriliyor. Çocuğun bu şekilde yanmasının lastik ya da kor haline gelmiş sanayi artığı deriden olduğunu tahmin ediyoruz. Atıklar bize ait değil" iddiasında bulundu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2007 Çarşamba 12:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?