2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kızgın taksiciler ücretsiz yolcu taşıyacak

Mersin’de 1998 yılında 65 milyar lira yatırarak Okan Merzeci Bulvarı üzerindeki yolcu taşıma hattına sahip olduklarını ileri süren taksiciler, haklarının gasp edildiğini belirterek, protesto gösterisi yaptı.

Bugün Okan Merzeci Bulvarı Mezarlık Kavşağı’nda toplanan 138 No’lu Yeni Bulvar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyesi taksi ve minibüsten oluşan yaklaşık 100 araç, bulvar üzerinde eylem yaptı. Araçlarına yapıştırdıkları pankartlar ve astıkları Türk bayrakları ile bulvar üzerinde klakson çalarak tur atan taksiciler, ücretsiz yolcu taşıma yapacaklarını söyledi.

Protesto gösterisi öncesi açıklama yapan Kooperatif Başkanı Fikri Kızgın, gaspçıların 1998 yılında "Size güzergah vereceğiz" diyerek taksicilerin 65 milyar lirasını Mersin İdmanyurdu’na bağış adı altında toplayıp yediklerini ileri sürdü.

Açtıkları davayı kazanarak, Mersin İdare Mahkemesi’nin hukuka aykırı işlemi iptal ettiğini ve dilekçelerinin İl Trafik Komisyonu tarafından gündeme alındığını dile getiren Kızgın, "Mahkeme konu ile ilgili olarak 2003 Mart ayında karar vermiş, karar 2 yıl sonra uygulanmış ve haklı talebimiz hukuka aykırı olarak yine keyfi gerekçelerle kabul edilmemiştir. Mersin Büyükşehir Belediyesi, 1998 yılında güzergahı bize vermişti. Ancak ihmal ve ihanet neticesi bu karar uygulanmamıştı. Problemin çözülmesi için Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne müracaatta bulunduk. Güzergahı bize veren aynı belediye, hukuka aykırı olarak dilekçemizi Koordinasyon Merkezi’ne iletmeden geri çevirmiştir" dedi.

Fikri Kızgın, tepkilerini dile getirmek için bugünden itibaren kooperatif üyesi araçlarla Okan Merzeci Bulvarı üzerinde ücretsiz yolcu taşımaya başlayacaklarını da duyurdu. Yapılan açıklamanın ardından taksiciler klakson çalarak bulvar üzerinde tur attı. 100 kadar araçtan oluşan protestocu grubun turu, Çiftlikköy Beldesi’nden Halkkent Mahallesi’ne kadar uzandı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 17:53:37
Güncelleme :21 Mayıs 2005 Cumartesi 18:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?