9
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kızıl şahin bir daha uçamayacak

Mersin'in Erdemli ilçesinde bir avcı tarafından kanadından vurularak yaralanan kızıl şahinin, bir daha uçamayacağı bildirildi.

Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan yaralı şahin, tedavisi yapılmak üzere İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Milli Parklar Şubesi'ne teslim edilmişti. Orman İşletme Müdürü Erdoğan Üstüner, yaralı şahinin tedavisinin uzman veterinerler tarafından yapıldığını, ancak şahinin bir daha uçamayacağını öğrendiklerini söyledi. Üstüner, "Ülkemizde yaşayan özel türlerin gelecek nesillere aktarılması çok önemlidir. Doğanın dengesi bu türlerle sağlanmaktadır. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü Milli Parklar Şubesi yetkililerinden aldığımız bilgiye göre yaralı kızıl şahin bir daha gökyüzünde özgürce uçamayacak. Bu olay gerçekten çok üzücü" dedi.

Bilinçli avcılık yapılması gerektiğini ısrarla hatırlatmak istediğini de ifade eden Üstüner, tedavisi yapılan kızıl şahinin Tarsus Hayvanat Bahçesi tarafından kabul edildiğini kaydetti. Yaralı şahini bahçesinde bulan Ahmet Yılmaz adlı vatandaş da, kızıl şahinin tedavisinin yapılması için zaman kaybetmeden yetkililere başvurduğunu belirtti. Yılmaz, "Yaralı kuşun tedavisinin yapılması için hiç zaman kaybetmedim. Ancak durumunu sorduğumda bir daha uçamayacağını öğrendim. Elimden geleni yaptığıma inanıyorum. En azından ölmediği için şanslı" diye konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 13:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eren kuzu IP: 88.231.189.xxx Tarih : 5.12.2007 16:32:06

yazık önce bir insan kendini o şahinin yerine koymalı ona oyle birşey yapılsa kendi razı olurmuymuş lütfen bu her hayvanın dogada bir yeri vardır eger o hayvan sana zarar verdi ise hiç degilde başkasına zarar vermesin diye yakala görevli yerlere teslim et lütfen herkes bin düşünüp bir konuşsun nasıl senin bir ailen var ise onunda bir ailesi vardır demi?