5
Mayıs
2024
Pazar
MERSİN

Kızılay Mut'ta kan topladı

KIZILAY, MUT'TA 1 GÜNDE 130 ÜNİTE TOPLADI

Kızılay, Mersin'in Mut ilçesinde gönüllü kan bağışçılarından 1 günde 130 ünite kan topladı.

Mut Kızılay Şube Başkanlığının desteğiyle Kızılay Mersin Bölge Müdürlüğü'nden 1 doktor, 3 hemşire ve 2 yardımcıdan oluşan ekiple Mut’a gelen Kızılay TIR'ı, Karacaoğlan Çınaraltı önünde ilgiyle karşılandı.

Mut Kızılay Şube Başkanı Mustafa Devam ve ekibine sağladıkları destekten dolayı teşekkür eden Kan Bağış Merkezi Doktoru Önder Yılmaz, yapılan kan bağışının insanı, bedenen ve ruhen huzurlu yapacağını kaydetti.

Mut’ta 1 günde 18-65 yaş arasındaki vatandaşlardan 130 ünite kan topladıklarını belirten Yılmaz, kan bağışında kan hücrelerinin yenilendiğini, sağlıklı ve daha güçlü bir vücuda sahip olunmasını sağladığını ifade etti.

Kan verildiği zaman kan yapan organların uyarıldığını ve kan yapmaya sevk edildiğini, kan hücrelerinin yenilendiğini, insanın psikolojik olarak rahatladığını, kendini huzurlu hissettiğini vurgulayan Yılmaz, "Gönüllü bağışçılardan alınan kan, güvenli kan olduğundan kan yoluyla hastalık bulaşması da daha az olmaktadır. Sonuç olarak gönüllü bağışçıların sayısının artması, toplumun sağlık düzeyi üzerine olumlu etki yapmaktadır. Yılda iki kez kan vermek, vücudu yeniler" dedi.

KIZILAY, MUT'TA 1 GÜNDE 130 ÜNİTE TOPLADI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 15:08:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?