30
Nisan
2024
Salı
MERSİN

Kızkalesi için yeni proje

KIZKALESİ GÜNEŞ ENERJİSİYLE IŞIKLANDIRILIYOR

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, tarihi Kızkalesi'nin güneş enerjisiyle ışıklandırılacağını belirterek, proje için gerekli olan maliyetin 1 milyon 249 bin 980 TL olduğunu söyledi.

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) toplantısı, Vali Güzeloğlu başkanlığında yapıldı. Mersin Valiliği Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen toplantıda, tarihi 'Kızkalesi'nin Güneş Enerjisiyle Işıklandırılması' projesi detaylı bir şekilde ele alındı.

Toplantıda konuşan Vali Güzeloğlu, METAB'ı hem sorumluluğunu hem de buna bağlı çalışma alanlarını bir tüzük değişikliğiyle, Mersin'de ki tüm turizm değerleriyle ve alt yapıya dönük alanlarla önemli bir boyuta ulaştırdıklarını söyledi. METAB'ın son derece başarılı ve etkin bir çalışma dönemi yaşadığını kaydeden Vali Güzeloğlu tarihi 'Kızkalesi'nin Güneş Enerjisiyle Işıklandırılması' projesiyle ilgili olarak, "Proje; Silifke, Erdemli ve Mersin'in sahili açısından çok önemli ve değerli bir projedir. Ayrıca güneş enerjisinin tarihi bir mekanın aydınlatılmasına konu edilmesi, ilk olarak Akdeniz Kuşağı'nda gerçekleşmiş olacaktır" ifadesini kullandı.

Projeyle birlikte aydınlatma giderlerinde tasarruf sağlanabileceğine dikkat çeken Güzeloğlu projenin 1 milyon 249 bin 980 TL maliyetle gerçekleşeceğini dile getirerek, proje kapsamında kullanılacak kaynağın 499 bin TL'sinin METAB, 749 bin TL'sinin de Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2011 Salı 10:49:05
Güncelleme :26 Temmuz 2011 Salı 12:50:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?