2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

KızKalesi işletmeye açılacak

Erdemli Kaymakamı İsmail Demirhan, dünyaca ünlü Kızkalesi’nin gece ışıklandırılması, restore edilerek işletmeye açılması konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvuruda bulunduklarını söyledi.

Turizm Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında Kızkalesi Barbarossa Otel’de gerçekleştirilen kutlama ve açılış kokteylinde konuşan Demirhan, "Mersin turizminin geliştirilmesi amacı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından ilimizde gerçekleştirilen çalıştayda hem deniz içindeki ada kalenin hem de kara kalenin gerek restorasyonun yapılması gerekse gece daha iyi izlenmesi için ışıklandırılarak işletmeye açılması yönündeki talebimizi bakanlığa ilettik. Kızkalesi’nin restorasyonu ve ışıklandırılması için kaynak gerekiyor bu da ancak bakanlık bütçesiyle olacak bir iş. Bakanlık nezdinde konuyu gündeme getirdik ve konunun da takipçisi olacağız” dedi.

Turizm Haftası kutlamaları etkinliğini düzenlemekteki amacın yöredeki insanlara turizm bilincinin aşılanması olduğunu ifade eden Demirhan, bölgedeki sektör temsilcileri ve yörede yaşayan insanların turizm konusunda öncelikli olarak çocuk ve gençlerin bilinçli olmasını amaçladıklarını belirterek, "Erdemli ve bölgesinde yeterli düzeyle turizm potansiyelimiz var ancak alt yapımız eksik. Eksik olan altyapımızı sektör temsilcileri, resmi kurum kuruluşlar olarak el birliği yaparak tamamlayacağız. Ancak bunları yapmadan önce bölge insanımızda turizm bilinci ve şuuru iyi oluşturulması gerekmektedir. Biz öncelikli olarak bunu yapmamız gerekir. Turizm bilinci olmadan yatırım yapılmaz kazanç ta elde edilmez. 3 yıldır turizm haftası etkinlikleri yapıyoruz neden turizm bilincinin oluşması için" diye konuştu.

Turizm Haftası kutlama etkinliğine, Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Karamık, Erdemli Belediye Başkan Vekili Mehmet Serin, Kızkalesi Belediye Başkanı Necati Kale, Mersin Turizm Yatırımcıları Derneği (MERTİD) Başkanı Mustafa Kale, Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği (MESİAD) Başkanı Ali Doğan, Erdemli Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Akar, AK Parti Erdemli İlçe Başkanı Vehbi Aksay, MHP İlçe Başkanı Bekir Özsu, sektör temsilcileri ve belde halkı katıldı.

 

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 11:46:41
Güncelleme :18 Nisan 2008 Cuma 14:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?