2
Mayıs
2024
Perşembe
MERSİN

Kızkalesi'ne 3 milyon YTL'lik yatırım

Mardinli iş adamı MehmetAta Gündoğdu, küresel krize ve her şey dahil tatil imkanıyla turizmde kârlılığın azalmasına rağmen riskleri göze alarak Mersin'de tatil köyü kurduğunu bildirdi.

Mersin için Erdemli ilçesine bağlı Kızkalesi beldesinde arsası hariç 3 milyon YTL'lik yatırımla kurduğu tatil köyünü resmi açılışa hazırlayan iş adamı Mehmet Ata Gündoğdu, yaptığı açıklamada, mevcut ortamda en riskli yatırımın turizm olduğunu söyledi.

Gündoğdu, 20 sterline her şey dahil tatil modasıyla karlılığın azalmasına ve küresel krize rağmen tüm riskleri göze alarak turizm sektörüne yatırım yaptığını belirterek, "yöre ekonomisine katkı sağlamayan her şey dahil turizmin önüne kalite ile geçmeye çalışıyoruz" dedi.

Yabancı turistin ülkelerinde evlerinde ödeyecekleri elektrik faturasına eş değer bedelle Türkiye'de tatil yaptığını, düşen karlılığın kaliteyi olumsuz etkilediğini savunan Gündoğdu, şunları söyledi: "Dünyadaki kriz öncelikle Türkiye turizmini etkiliyor. Çünkü, alım gücü daraldıkça turist en ucuzu tercih ediyor. Ancak, Türkiye'de ucuzluk artık turiste hizmet kalitesini olumsuz etkiler duruma geldi. Türkiye yabancı için en ucuztatil cenneti oldu. Bizim amacımız kalitede çıtayı yükseltip, gelir düzeyi dahayüksek turiste hitap edebilmek. Ancak, sektördeki rekabet artık herkesi olumsuz etkilemeye başladı."

Gündoğdu, küresel kriz, rekabet ve kaliteden ödün vermeme politikaları nedeniyle istedikleri karlılığı henüz yakalayamadıklarını ancak, bunu bilerek ve göze alarak yola çıktıklarını belirterek, şöyle devam etti: "Mevcut olumsuz koşullara direnmeye devam edeceğiz. Ne pahasına olursa olsun kalite ile her şey dahil sisteminin önüne geçeceğimize inanıyorum. Bunun için mevcut koşullarımızla yetinmek istemiyoruz. 3 milyon YTL'ye mal olan tesislerimizde ultra hizmet imkanı sunacak ek yatırımlar için yabancı ve yerli ortaklıklar arayışındayız, görüşmelerimiz sürüyor. Bunu gerçekleştirdiğimizde otelimize açık yüzme havuzunun yanı sıra kapalı yüzme havuzu, sauna ve Türkhamamı ile tam donanımlı spor tesisi kazandırmak istiyoruz. Bunun için arsamız dauygun."


KIŞ TURİZMİ BEKLENTİSİ

Gündoğdu, Akdeniz sahillerinin kış turizmine de hizmet edebilecek şartlara sahip olduğunu belirterek, "Bunun için Kış mevsiminde de tesislerimizi hizmete açık tutacağız. Gerek restoran gerekse konaklama olarak sunacağımız hizmet sayesinde daha fazla kalite uğruna daha az kazancı göze alacağız" dedi. Gündoğdu, 44 oda, 150 yatak kapasitesi, havuz, bar, teras restoran, tüm odalardaki deniz manzarası ve özel plajla çalışma dönemini yaz sezonuyla sınırlamayıp 12 ay hizmet vereceklerini belirterek, şöyle devam etti: "Bu yörede, kış aylarında hava sıcaklığı ortalama 21 ile 22 derece civarında seyrediyor. Deniz suyu sıcaklığı ise ortalama 14-15 derece arasında. Bu imkanları gelirimize yansıtma çabasında olacağız."

AA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 16:19:50
Güncelleme :6 Ekim 2008 Pazartesi 16:21:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?